Tikka Chicken Masala

Tikka Chicken Masala er en ægte klassiker fra det indiske køkken. Det er ikke det vilde, jeg har eksperimenteret med af indiske retter, men denne har jeg efterhånden lavet en del gange og I skal selvfølgelig ikke snydes for opskriften.

EN INDISK KLASSIKER

Retten består i alt sin enkelthed af kylling, som marineres i en cremet marinade og som efterfølgende blandet sammen med lidt blandet krydderier, tomatpuré og madfløde. I min verison tilføjer jeg dog altid lidt grøntsager, men det kan sagtens undlades, hvis I foretrækker den mere traditionelle version. Retten serveres med ris, yoghurt og gerne lidt naanbrød. OPSKRIFT 2-3 pers. Ingredienser Marinade 400g kylling 150g yoghurt 0,5 tsk. chilipulver 2 spsk. garam masala 1 tsk. spidskommen 3 fed revet hvidløg Salt og peber   Sauce 1 løg 2 fed hvidløg 1 tsk. spidskommen 1 spsk paprika 1 spsk garam masala 3 spsk tomatpure 2,5dl madfløde 2 dl vand Salt og peber   Fremgangsmåde
  1. Start med at lave marinaden ved at blande yoghurt, garam masala, spidskommen, revet hvidløg og chilipulver godt sammen.
  2. Skær kyllingefileterne i mindre stykker, og rør dem i marinaden. Stil kyllingen på køl i minimum 1 time, men meget gerne længere tid.
  3. Lav saucen ved at hakket løg og hvidløg og sauter det i en gryde med lidt olie. Tilføj tomatpure, garam masala, paprika og spidskommen og lad det stege 1 minuts tid.
  4. Tilføj vand, madfløde og den marineret kylling med marinaden. Lad retten simre 15 minutter og smag til med salt og peber. Server retten med ris, top med yoghurt og hakket mandler og gerne et naanbrød eller to.