Naanbrød med hvidløg og persille

Lækre og ikke mindst nemme naanbrød med krydderurter og revet hvidløg. Brødene er super nemme at lave, kræver få ingredienser og smager helt forrygende. Sprøde på ydersiden og bløde i midten.

BRØD, HVIDLØG OG KRYDDERURTER

Naanbrød passer ret godt til de fleste indiske retter som eksempelvis Tikka Chicken Masala, Butter Chicken og lignende. Men de kan nu også sagtens serveres til andre retter, eksempelvis smager det godt at dyppe brødet i tzatziki eller hummus. Brødene kan som sagt laves på kort tid, dejen skal bare bikses sammen, brødene deles, rulles og steges nogle minutter på en varm pande. Når nu I er i gang, foreslår jeg at lave en stor portion, de kan nemlig sagtens fryses ned. OPSKRIFT Ingredienser 1,5 tsk. bagepulver 2 dl yoghurt 1,5 dl varmt vand 400g mel 1 tsk salt 3 spsk. olie 1 spsk. friske persille 1 fed hvidløg   Fremgangsmåde
  1. Kom hvedemel, salt og bagepulver i en skål. Tilføj varmt vand, 1,5 spsk olie og yoghurt og rør det hele rigtig godt sammen. Enten kan I køre dejen på en køkkenmaskine eller med en grydeske.
  2. Stil dejen til hævning i 30 minutter.
  3. Imens dejen hæver, hakker I persille og river hvidløg. Kom begge ting i en lille skål med 1,5 spsk. olie og lad det stå og trække.
  4. Del dejen i 8 lige store stykker og rul dem flade - ca 5 mm.
  5. Find en pande frem og bag brødene 1 min på den ene side, pensl med hvidløgsolie på den side som vender opad. Vend brødet og bag yderligere 1-2 min på den anden side. Bliv ved til alle 8 stykker er stegt.