Krydrede kødboller med agurkesalat og yoghurt

Små krydrede frikadeller, eller kødboller - hvad man lige vil kalde dem, som serveres med en lidt spicy agurkesalat og yoghurt. En super nem og lækker gang aftensmad.

KØDBOLLER, AGURK OG YOGHURT

Frikadeller smager jo skønt, både de traditionelle, men såmænd også de mere krydrede frikadeller, som dem jeg har lavet her. Frikadellerne er smagt til med med både frisk persille, oregano, spidskommen og andre krydderier. Til dellerne serverede jeg en skøn og nem agurkesalat med lidt yoghurt, og jeg tror et stykke brød vil fungere godt til. OPSKRIFT 3 pers. Ingredienser Kødboller 400g hakket kalv og flæsk 1 løg 2 feed hvidløg 1 spsk frisk persille 1 tsk. spidskommen 1 tsk. oregano 1 spsk. paprika 0,5 tsk. stødt koriander (eller friske) 1 æg 1 spsk mel eller havregryn   Agurkesalat 6 små agurker eller 1/2 alm. agurk 1 lille rødløg 1 tsk. citronsaft Lidt revet citronskal 1 tsk. olie Lidt frisk chili, persille og mynte Salt og peber   Fremgangsmåde
  1. Start med at lave farsen til frikadellerne. Kom løg, hvidløg, persille, æg og alle krydderier i en blender og blend. Kom det i en skål med det hakket kød og bland det godt sammen med hvedemel.
  2. Kom farsen på køl en times tid og lav imens agurkesalaten.
  3. Skær agurker i tynde tynde strimler, gerne på langs, ikke fordi det ændrer på smagen, men det ser pænt ud. Fintsnit rødløg, chili, persille og mynte.
  4. Bland olie, citronsaft, revet citronskal, rødløg, chili, persille, mynte, olie, salt og peber godt sammen og vend agurkestrimlerne deri. Stil på køl til I skal spise.
  5. Form farsen til små kødboller og steg dem på en pande i lidt olie. De skal have 3-4 minutter på hver side. Server frikadellerne med agurkesalaten og lidt yoghurt.