Fastelavnsboller med marcipanremonce og nougat

Der er efterhånden ikke mange dage til fastelavn og det er med at få bagt, og ikke mindst spist, de sidste fastelavnsboller. De findes efterhånden i et utal af varianter, men her få I opskriften på de traditionelle gammeldags fastelavnsboller.

NOUGAT OG MARCIPAN

Nougat og marcipan er nok noget de fleste af os forbinder med julekonfekt, og ideen kom da også, da jeg havde både nougat og marcipan tilover fra jul, så tænkte at det da sikkert ville smage fantastisk i fastelavnsboller. Derfor består disse fastelavnsboller af en marcipanremonce og nougat stykker - lækker kombination. OPSKRIFT 14 stk. Ingredienser Dej 50g smør 2 dl mælk 25g gær 1 tsk vaniljepulver 50g Easis Perfect fit 2 æg ca. 500g hvedemel 1 tsk stødt kardemomme 0,50 tsk salt.   Marcipanremonce 150g Easis marcipan 40g lurpak let eller kærgården let 4 spsk multisød   Øvrigt 150g Easis nougat 50g piskefløde eller creme fine 19% 50g mørk chokolade   Fremgangsmåde
  1. Lav dejen ved at lune mælk, kom det i en skål og udblød gæren deri.
  2. Tilsæt æg, kardemomme, vanilje, perfect fit, salt og hvedemel og kør dejen på køkkenmaskinen i 7-8 minutter.
  3. Dæk dejen til med film og et viskestykke og lad den hæve 1 time på køkkenbordet.
  4. Lav remonce ved at mase smør, marcipan og multisød sammen.
  5. Rul dejen ud i en rektangel og skær den i 14 lige store stykker. I midten af hver firkant tilføjes en klat marcipanremonce og et solidt stykke nougat.
  6. De fire hjørner mødes på midten og dejen foldes rundt om fyldet. Sørg for at der ingen små huller er til at fyldet kan løbe ud.
  7. Kom fastelavnsbollerne på et stykke bagepapir med samlingen nedad, og lad dem hæve 45 minutter.
  8. Pensl bollerne med et sammenpisket æg og bag dem i en 200 grader forvarm ovn i 12 minutter. Lad dem efterfølgende køle af på en rist.
  9. Lav glasuren ved at varme fløden til kogepunktet. Hak chokoladen og hæld den varme fløde over chokoladen. Lad det stå 2 minutter og rør det godt sammen. Lad det køle af i 5 minutter.
  10. Dyp de afkølet boller i chokolademassen og top med hakket pistacienødder.