Parmesanmayonnaise

En hjemmerørt mayonnaise smager utrolig godt. Ofte er det noget man forbinder med en æggemad, i en kartoffelsalat eller i en dressing, men her får I opskriften på en mayonnaise, som er smagt til med parmesanost.

MAYONNAISE MED SMAG

Første gang jeg lavede denne mayonnaise, var til carpaccio og jeg laver den stadig, hver gang jeg spiser carpaccio, nu kan jeg simpelthen ikke undvære det. Det smager virkelig godt sammen og løfter retter til et helt nyt niveau. Mayonnaisen kan også sagtens bruges som smørelse på et stykke brød, hvis I skal lave en sandwich, og at dyppe sine pommes deri, fungerer altså også ret godt. OPSKRIFT Ingredienser 1 æggeblomme 0,5 tsk sennep 1,5dl smagsneutral olie 15g revet parmesanost Salt og peber Lidt citronsaft   Fremgangsmåde
  1. Start med at piske mayonnaisen. Kom æggeblommer i en skål sammen med sennep, citronsaft samt lidt salt og peber. Pisk det sammen og tilføj derefter olien i en tynd stråle og sørg for at piske hele tiden.
  2. Når alt olien er pisket i æggeblommen, smages mayonnaisen til med fint revet parmesan, lidt citronsaft, peber og lidt salt. Kom mayonnaisen på køl.