Kofta, tabouleh salat og tzatziki

Lækker velsmagende familieret bestående af krydrede koftaer, en skøn salat med friske agurker og tomater samt kogt couscous og ikke mindst tzatziki og naanbrød - et yderst lækkert måltid.

MAD TIL HELE FAMILIEN

Kofta er krydrede frikadeller som kommer fra Mellemøsten, dog er de, modsat danske frikadeller, formet lidt aflange og er sat på spyd. Salaten består af få ingredienser og er nem at gå til. Derudover kan man servere tzatziki og naanbrød til. I kan også vælge at bytte naanbrød ud med pitabrød, og komme både salat, kofta og tzatziki deri. Dette er en skøn ret, som godt nok består af flere forskellige elementer, men som samtidig ikke kræver det vilde og kan laves på under en halv time. OPSKRIFT 3 port. Ingredienser Kofta 450g hakket oksekød eller lammekød 1 løg 2 fed hvidløg 1 æg 1 tsk. spidskommen 1 spsk. paprika 1 revet gulerødder 70g revet squash 1 spsk. hakket persille Lidt chiliflager, salt og peber   Taboulah salat 1,5 dl rå couscous 1 rødløg 10-12 cherrytomater 1/2 agurk 2 spsk persille Citronsaft og salt 1 tsk. olie   Tzatziki 4 spsk. græsk yoghurt 2% 1 fed hvidløg 1/2 agurk 1 tsk. salt 1 tsk. tørret oregano   Fremgangsmåde
  1. Start med at lave tzatziki, så den kan få lov til at trække smag. Riv agurk på et rivejern, vend det i lidt salt og lad det trække 10 minutter.
  2. Rør græsk yoghurt, revet hvidløg og oregano godt sammen.
  3. Dræn den revet agurk mellem hænderne og rør det i yoghurten. Smag til med salt, citron og peber.
  4. Lav salaten med at koge couscous efter anvisning, skyl det derefter under koldt vand og lad det køle ned.
  5. Skær rødløg i helt små tern, fintsnit persille, skær agurk og tomater i mindre tern og kom det hele i en skål sammen med den afkølet couscous.
  6. Kom citronsaft, olie og salt i skålen, rør det godt sammen og smag til.
  7. Lav kofta ved at rive løg, hvidløg, gulerod og squash på et rivejern og kom det i en skål sammen med det hakket kød, æg, spidskommen, paprika, chili, salt og peber.
  8. Hak persille meget fint, rør det sammen med de andre ingredienser og kom farsen på køl en halv times tid.
  9. Del farsen i 6 dele, form dem ovale og kom dem på hvert sit spyd. I kan også stege dem og komme dem på spyd bagefter.
  10. Find en pande frem, kom lidt olie på og steg koftaerne. Sørg for at vende dem, så de får farve på alle sider, de skal have en god stegeflade hele vejen rundt.
  11. Server med tzatziki, naanbrød og tabouleh salat og nyd.