Laksebowl

Nem og lækker aftensmad! En velsmagende bowl fyldt med ris, marineret laks, mango, og en masse friske og sprøde grøntsager og ikke mindst en spicy chilidressing - skøn kombination.

BOWL MED MARINERET LAKS OG CHILIDIP

Laksebowl kan laves på en halv times tid og kræver ikke ret meget arbejde, men smager stadig helt forrygende. Denne bowl er fyldt med en god portion grøntsager, lidt frugt, ris og den marineret laks. Jeg har valgt at servere en chilidressing til, men man kan også lave en peanutbutterdip til i stedet. Det er en yderst sund og nærende gang aftensmad, som man sagtens kan lave dobbeltportion af, og så spise den til frokost den næste dag. OPSKRIFT 2 pers. Ingredienser 175g rå laks 150g rå ris 1/3 agurk 1/2 avocado 1/2 mango 80g edamamebønner 2 forårsløg 1 tsk sesamfrø   Marinade til laksen 3 spsk. soja 1 tsk æbleeddike 1 spsk. fiskesauce 1 revet hvidløg 1 spsk honning lidt chili   Chilidressing 3 spsk creme fraiche 1 tsk light mayonnaise 1-2 tsk sriracha (efter smag)   Fremgangsmåde
  1. Start med at skære laksen i små tern. Find en skål frem og kom fiskesauce, revet hvidløg, honning, chili, soja og eddiken deri og rør det sammen. Kom de små tern laks i skålen, vend det godt rundt og stil på køl gerne et par timer.
  2. Kog risene efter anvisning og skær imens mango og agurk i tern, skær avocado i skiver, optø bønnerne og finsnit forårsløg.
  3. Kom den marineret laks i et fad og bag den i en 200 grader forvarm ovn i ca. 6 minutter. Imens laver I dressingen ved at røre creme fraiche, mayo og sriracha sammen.
  4. Find et par tallerkener eller skåle frem og fordel risene i bunden. Ovenpå tilføjer I bønner, mango, agurk, avocado, den bagte laks, forårsløg, sesam og syltet rødløg. Top med dressing og nyd.