Ricottadip med spicy agurker

Her får I en skøn opskrift på en lækker cremet ricottadip, som toppes med 'råsyltet' spicy små agurker. Ricottacremen fungerer som bund, hvorpå den er toppet med agurkestykkerne, men kan dog sagtens servere det hver for sig, hvis I foretrækker det.

CREMET DIP MED DILD

Retten både ser og smager forrygende, og den tager heldigvis ikke ret lang tid at lave. Man kan med fordel lave dippen dagen i forvejen, så den kan trække smag til sig, og så vente med agurkerne til kort tid inden servering. Denne lille ret passer perfekt som både tilbehør til et stykke kød, men den fungerer også som forret med et godt stykke brød til, eller som en del af en masse små retter. OPSKRIFT 4 port. Ingredienser 150g ricotta 100g puck eller feta 75g creme fraiche 5% 1 spsk frisk dild 1 tsk citronsaft Salt og peber 4 små agurker 25g pinjekerner Lidt chiliflager   Fremgangsmåde
  1. Skær agurkerne i både og kom dem i en skål med lidt citron, salt og chiliflager. Stil dem på køl 10-15 minutters tid.
  2. Lav dressingen ved at komme ricotta, creme fraiche, puck og dild i en blender og blend til en ensartet masse, er den for tyk, kan I tilføje lidt ekstra creme fraiche eller mælk, til I synes konsistensen er perfekt. Smag dippen til med peber og citronsaft.
  3. Rist pinjekerner på en varm pande til de er blevet let gyldne.
  4. Smør dippen på et fad og top med de udskåret agurker samt de ristet pinjeperker, chiliflager og frisk dild. Velbekomme.