Spidskålssalat med asparges, feta og forårsløgdressing

Denne kålsalat smager helt forrygende, består af få, dog lækre, ingredienser, og så kan den laves på ganske kort tid og sagtens holde sig på køl i flere dage.

SPRØD SALAT

Jeg er ret vild med spidskål, og synes det giver både bedre og mere smag til diverse salater end iceberg, men samtidig giver det også salaterne lidt mere bud og sprødhed, hvilket jeg foretrækker. Salaten kan serveres til det mest om det er et stykke grillet kød om sommeren, som tilbehør til en pastaret eller lasagne, så fungerer den godt. Man kan sagtens tilføje lidt sødme til salaten, eksempelvis i form af små æbletern  - det vil fungerer helt perfekt. Jeg kan dog ikke tåle æbler, derfor jeg har undladt det her, men ligger I inde med et enkelt æble, så snit det gerne og vend det i salaten. OPSKRIFT 4 pers. Ingredienser Salat 150g spidskål 75g rå quinoa 8-10 friske grønne asparges 130g edamamebønner 3 forårsløg 40g feta/salatost   Dressing 2 forårsløg 200g creme fraiche 5% 0,5 tsk dijon 12-15 dråber citronsaft Salt og peber   Fremgangsmåde
  1. Start med at koge quinoa efter anvisning og lad det køle helt af.
  2. Lav dressingen ved at blende forårsløg, creme fraiche, citronsaft, salt og peber sammen. Smag til og stil på køl til I skal spise.
  3. Snit spidskål og kom det på en tallerken. Skær asparges i 1 cm stykker, optø edamamebønner og bland begge ting sammen med kål og quinoa. Top salaten med lidt feta og den kolde dressing.