Kuller med ærter og kartoffelmos

Her får I opskriften på stegt kuller placeret ovenpå en cremet kartoffelmos, med dertil stegte asparges og ærter. En super lækker kombination, og en god måde at få fisk indenbords.

KRYDREDE FISK MED ÆRTEBLANDING

En dejlig ret med både stegte og kogte grøntsager, lidt friske krydderurter, en cremet mos og ikke mindst den perfekte let krydrede hvide fisk. I kan sagtens undlade at krydre fisken med paprika, men i stedet nøjes med salt og peber - I kan også stifte kuller ud med en anden hvid fisk. I kan også sagtens undlade knoldselleri i mosen, hvis I ønsker det. OPSKRIFT Ingredienser Kartoffelmos 350g kartofler 200g knoldselleri 1 dl mælk 1-2 spsk smør Salt og peber   Ærteblanding 150g ærter 1 løg 10 asparges 3 skiver serranoskinke 1 spsk paprika Lidt eddike og persille.   Fisk 400g kuller 1 spsk paprika 1 fed hvidløg   Fremgangsmåde
  1. Start med at 'marinere' fisken ved at vende paprika og revet hvidløg sammen med fiskestykkerne og kom dem på køl i minimum 30 minutter.
  2. Lav kartoffelmosen ved at skrælle kartofler og knoldselleri og skær dem i store tern. Kom dem i en gryde, dæk med vand og kog dem møre - det tager 15-20 minutter.
  3. Imens skær I asparges i 1 cm stykker, fintsnitter løg, skær serranoskinke i mindre stykker og finder ærterne frem. Steg løgene i 5 minutter på en varm pande. Tilføj serranoskinke og steg med nogle minutter. Tilføj tilsidst asparges og ærter, og lad det stege med 1-2 minutter. Tilføj salt, peber og godt med citron.
  4. Imens ærteblandingen steger, finder I en anden pande frem og steger fiske i 2 minutter på hver side.
  5. Lav mosen ved at mose kartofler og knoldselleri, tilføj smør og mælk. Når mosen har den rette konsistens tilføjer I salt og peber, rør det sammen og smager til.
  6. Placer en god portion kartoffelmos på tallerkenerne, læg et stykke fisk ovenpå mosen og top med ærteblandingen.