Agurkesalat

Hjemmelavet agurkesalat - et klassisk tilbehør til mange gamle danske retter. Friske skiver agurk, som ligger i en eddikelag, og som giver både et friskt og syrligt element til de lidt fede retter.

SYRLIGE AGURKESKIVER

Agurkesalat er et super enkelt element, som består af få ingredienser og kan laves på 5 minutter. Agurkerne skal minimum ligge i eddikelagen i 2 timer, men det smager også skøn efter 1 uge, bare sørg for at opbevar dem korrekt. Agurkesalat passer perfekt i eksempelvis gammeldags kyllingesteg, hakkebøffer, men det passer også perfekt ovenpå hotdogs og i burgere. OPSKRIFT Ingredienser Halv agurk 1dl eddike 0,5 dl vand 0,5 dl sukker eller 1 tsk flydende sødemiddel 4 laurbær 10 peberkorn   Fremgangsmåde
  1. Kom eddike, vand, sukker, peberkorn og laurbærblade i en lille gryde og giv det et hurtig opkog, så sukkeret opløses.
  2. Imens skør i agurken i meget tynde skiver enten med en skarp kniv eller med et mandolinjern.
  3. Kom agurkeskiverne i en glas og hæld kagen over. Kom låg på og stil på køl i minimum nogle timer.