Krydrede hakket kylling med ris og broccoli

Lækkert krydrede hakket kyllingekød med lidt blandet grøntsager som peberfrugter og gulerødder samt en god portion blandet smagsgivere. Hele molevitten spises sammen med kogte ris og gerne lidt friske blancheret broccoli - Det kan også være bønner, ærter eller bimi.

ASIATISK MAD

Her får I opskriften på en super nem og lækker asiatisk ret. Den består af få ingredienser og den tager ikke meget mere end 20-25 minutter at lave. Retten er spækket med en masse smag, og den kan hurtigt blive fast inventar hos jer - det er den i hvert fald blevet hos mig.  Jeg har valgt at bruge hakket kylling i opskriften, men I kan sagtens bytte det ud med hakket oksekød, hvis I foretrækker det. Jeg er vild med disse retter. For det første er det er en gode måde at få en masse grøntsager indenbords, derudover er det også en god måde at få ryddet op i grøntsagsskuffen på - grøntsagerne kan sagtens variere efter jeres præferencer. OPSKRIFT 2 pers. Ingredienser 300g hakket kylling 3 fed hvidløg 1 peberfrugt 1 løg 2 gulerødder   Sauce 0,5 dl vandt 1 tsk majsstivelse 1-2 spsk soya 1 tsk fiskesauce 2 spsk østerssauce 0,5 tsk hvidvinseddike 1 spsk sukker   Fremgangsmåde
  1. Star med at koge risene efter anvisning.
  2. Hak gulerødder og peberfrugter i små tern. Fintsnit løg og hvidløg og find en pande frem.
  3. Steg løg og hvidløg i 3 minutter i lidt olie ved middel varme. Brun kødet af ved høj varme, så det får godt med farve. Tilføj gulerødder og peberfrugter og lad det stege med nogle minutter.
  4. Kom vand, fiskesauce, østerssauce, eddike, sukker, soya og majsstivelse i en lille skål og rør det godt sammen. Hæld det over kødet og rør rundt.
  5. Saucen begynder stille og roligt at samle sig omkring kødet. Tilføj evt lidt ekstra vand, hvis det er blevet for tykt. Smag til og server med de kogte ris og blancheret broccoli.