Broccolisalat med sennepsvinaigrette

Sommeren står for døren og det er snart tid til grillmad og en masse skønne salater. Der ligger i forvejen kålsalater, vandmelonsalat, græsksalat, tomatsalat mm. men her får I en helt ny opskrift.

SOMMERSALAT

Her finder I en nem og lækker opskrift på broccolisalat, som jeg har vendt i en sennepsvinaigrette og fyldt med avocado, feta, forårsløg og lidt saltet mandler. En skøn salat, som passer perfekt til det meste grillet kød. Jeg har valgt hurtigt at blanchere broccolibuketter, men den kan laves rå, hvis I foretrækker jeres broccoli sådan. I kan også tilføje lidt flere grøntsager som sugarærter og/eller agurk. OPSKRIFT Ingredienser 1 Broccoli 2 avocadoer 2 forårsløg 75g feta 50g saltet mandler 30g granatæblekerner   Sennepsvinaigrette 2 spsk sennep 2 spsk æbleeddike 2 spsk olie 2 spsk honning Salt og peber   Fremgangsmåde
  1. Skær broccolihovedet i små buketter. Sæt en gryde over med vand og godt med salt. Når vandet koger, kommer I buketterne deri og lader dem ligge et lille minus tid. Kom dem efterfølgende i iskoldt vand og lad dem efterfølgende dryppe af på et stykke køkkenrulle.
  2. Mens den kogte broccoli køler af, kan I lave sennepsvinaigretten. Kom sennep, eddike, olie, honning samt salt og peber i en lille skål og pisk det godt sammen.
  3. Fintsnit forårsløg, skær avocado i tern og hak de saltet mandler.
  4. Kom den afkøle broccoli i en skål og vend den sammen med 2/3 af sennepsvinaigretten. Kom broccolisalaten på et fad og top med forårsløg, avocado og mandlerne. Hæld den sidste del vinaigrette over salaten og top med feta og granatæble.