Solbæris på Ninja ismaskine

Jeg har en god portion solbær liggende i fryseren, som jeg har fået af min kollega, og jeg elsker alt med solbær, så derfor skulle jeg selvfølgelig prøve at lave solbæris på min ismaskine.

SOMMERIS

Det smager så godt, og kræver samtidig så lidt at lave. Denne solbæris består af ganske få ingredienser, der, ligesom de andre isopskrifter, kan laves på ingen tid. Alle ingredienser skal i en bøtte, røres sammen, stilles på frost og skal derefter bare en tur i maskinen. Så har man den lækreste cremet is. Jeg har tilføjet lidt smøreost, for konsistensens skyld, da det skulle gøre den endnu mere cremet, så det kan absolut anbefales, selvom det måske lyder en smule specielt. Når I har rørt alle ingredienserne sammen, anbefaler jeg lige at smage på massen, den skal være ret sød, da solbær har det med at være lidt sure. OPSKRIFT 3 port. Ingredienser 300g frosne solbær 4 dl mælk 50g smøreost (enten light eller almindelig) 1 tsk budding mix 3 spsk florsød eller flormelis 1 tsk vaniljepulver Evt. vanilje eller solbær proteinpulver   Fremgangsmåde
  1. 24 timer inden I skal have isen laves basen.
  2. Kom mælk, smøreost, florsød, vanilje og  budding mix i en af bøtterne, rør det godt sammen og tilføj derefter de frosne solbør. Smag til med lidt sødemiddel og vanilje. Kom låg på og stil på frost i 24 timer.
  3. Efter de 24 timer stiller I bøtten i maskinen, trykker på 'full', rykker knappen hen på 'lite ice cream' og trykker den ind. Når tiden er gået vil isen være helt pulveriseret, så her tilføjer I 2-3 spsk ekstra mælk - smag her på den pulveriseret is og vurder om der skal mere sødemiddel i, skal der det, så tilføjer I det her. Indstil maskinen igen på 'lite ice cream', men her skal I så trykke på re-spin og I ender med den lækres flotte og cremet is.
  4. Server isen med lidt nødder, hvid chokolade eller bare som den er.