Havregrød a la gulerodskage

Gulerodskage hører virkelig til en af mine yndlingskager, og jeg har derfor prøvet at lave en grød som smager af gulerodskage, for det er da den bedste måde at starte dagen på.

GULEROD, HAVREGRYN OG SKYR

Jeg har lavet grøden som en typiske havregrød, hvor jeg har smagt den til med krydderier, som man typiske bruger i en gulerodskage som kanel og kardemomme, samt revet gulerod. Toppingen på grøden stemmer også godt overens med toppingen på en gulerodskage, dog er det vanilje skyr i stedet for en vanilje/ostecreme. Så hvis I som jeg er ret glade for gulerodskage og samtidig godt kan lide at starte dagen med en god portion grød, så skulle I prøve denne kombination af to virkelig lækre ting.

OPSKRIFT Ingredienser 40g havregryn 10g chiafrø 1,5 dl vand 1 dl mælk 1 knivspids salt 1 tsk. kanel Lidt kardemomme 1 store revet gulerod Evt. lidt sødemiddel   Fremgangsmåde
  1. Kom vand, mælk, havregryn, chiafrø, kanel, kardemomme og salt i en gryde og lad det koge op.
  2. Lad grøden små koge et par minutter og tilsæt revet gulerod. Her kan I eventuelt også tilsætte lidt rosiner eller valnødder, hvis I kan lide det, samt lidt sødemiddel, hvis i kan lide jeres grød sød.
  3. Kom grøden i en skål og top med vaniljeskyr, lidt revet gulerod, valnødder og stødt kanel.