Ærtefalafel

Jeg er blevet ret glad for falafel, og så er det jo altid sjovt at videreudvikle på de originale opskrifter og prøve at lave dem lidt anderledes. I disse falafler har jeg blendet en godt håndfuld ærter med i farsen og det er virkelig med til at gøre falaflerne lækre og anderledes. Falafler er virkelig noget af det nemmeste at lave. Alle ingredienser kommes i en foodprocessor eller en blender og blendes godt sammen, farsen formes, kommes på en bageplade og i ovnen. Jeg kommer næsten altid min falafler i ovnen, men I kan sagtens stege dem på en pande, hvis I foretrækker det. OPSKRIFT 16-18 stk. Ingredienser 300g udblødte kikærter 150g ærter 1 løg 1 fed hvidløg 1 håndfuld frisk persille 2 spsk. olie 1 tsk. spidskommen 1 spsk. citronsaft Salt og peber   Fremgangsmåde  
  1. De udblødte kikærter kommes i en blender sammen med ærterne og blend til en grov fars.
  2. Tilføj de andre ingredienser og smag farsen til, så den passer til jeres smagsløg.
  3. Kom farsen i en skål og stil den på køl en lille halv times tid.
  4. Form farseb til 16-18 små kugler, læg dem på et stykke bagepapir, hæld lidt olie over falaflerne og bag dem i ovnen ved 220 grader i 15-20 minutter.
Når falaflerne er bagt færdig er de klar til at blive spist. jeg serverede en frisk salat, hjemmelavet hummus (den opskrift kan I finde her) samt nogle hjemmelavet grove fladbrød til ærtefalaflerne.