Chiamarmelade

Her får I lige en lækker, men ret nem og simpel opskrift, som ikke kræver meget tid, resurser eller forskellige råvarer. Chiamarmelade er efterhånden blevet en standardvare i mit køleskab. Det er dejlig nemt at lave og det passer utrolig godt til mange ting. Jeg spiser det blandt andet ovenpå en ostemad, på grød, skyr, pandekager og hvad jeg ellers kan finde på. Udover at det smager skønt, så kan jeg rigtig godt lide at marmeladen får lidt bid gennem chiafrøene. Denne marmelade har jeg lavet på en blanding af forskellige frosne bær, så hvis I ikke bryder jer om eksempelvis blåbær, så kan I bare bytte dem ud med andre bær. OPSKRIFT Ingredienser 100g frosne jordbær 100g frosne hindbær 50g frosne blåbær 50g frosne brombær 40g chiafrø 2 spsk. sukrin gold 2 spsk. vand 1 tsk. vaniljepulver   Fremgangsmåde
  1. Kom de frosne bær i en gryde sammen med vand, sukrin gold og vanilje.
  2. Lad bærrene småsimre ved middel varme i 10-15 minutter, så skulle alle bærrene gerne være optøet og 'smattet ud'.
  3. Tag gryden at blusset og lad massen køle lidt af.
  4. Brug en stavblender og blend bærrene til en lind og ensartet masse.
  5. Kom chiafrøene i gryden og lad marmeladen køle af en halv times tid samtidig med, at chiafrøene suger væske.
  6. Smag marmeladen til. Det er meget forskelligt hvor sur/sød man ønsker den, så sørg for at den passer til jeres smagsløg.
  7. Kom marmeladen i en lukket beholder og stil den på køl.