Pesto med persille og purløg

Pesto smager fantastisk og specielt de hjemmelavet versioner. I starten, da pesto for alvor blev populært, var det ikke lige noget for mig. Jeg synes stadig ikke dem man køber smager ret godt, i hvert fald ikke ret mange af dem, men en hjemmelavet pesto smager skønt.

MASSE FRISKE KRYDDERURTER

Det gode ved en pesto er, at den ingen tid tager at lave og den kan holde sig ret lang tid på køl. Man kan altså bruge af den hele ugen både til aftensmaden, frokosten eller som dyppelse til diverse grøntsagsstave. Denne pesto er lavet på purløg og persille, hvilket jeg synes er en fantastisk kombination, men I kan i princippet bruge de krydderurter, som I forstrækker. Pestoen kan serveres til mange forskellige ting som både kylling, en god bøf eller man kan vende nykogte kartofler i pestoen - det fungerer upåklageligt. OPSKRIFT Ingredienser 1 bund dild 1 bund purløg 30g ristet pinjekerner 1/2-1 dl koldpresset olie 20g revet parmesan 1 tsk citronsaft Et halvt fed hvidløg Salt og peber   Fremgangsmåde
  1. Hvis jeres pinjekerner ikke allerede er ristet, så start med det. Kom pinjekernerne på en varm pande et par minutter, de skal bare have lidt farve.
  2. I en blender eller foodprocessor kommer I pinjekerner, dild, purløg, olie samt det revet hvidløg og parmesan og blender det hele godt sammen.
  3. Smag pestoen til med citron, salt og peber og server.