Broccolisalat med serranoskinke

Broccolisalat er jo en god gammel kending, dog har jeg ændret en lille smule i min version og lavede den en smule sundere og mere efter mine smagsløg. Salaten passer perfekt som tilbehør til et hvilket som helst stykke kød, om det er mørbrad, frikadeller eller et stykke kylling. Salaten fungerer også rigtig godt dagen efter, jeg synes ikke den bliver kedelig eller blød, så lav gerne en stor portion så har I til frokosten den næste dag. Normalt bruger man stegt bacon til denne salat, men det vil jeg helst undgå, da jeg har galdesten og bacon har det med at drille, så det spiser jeg helst ikke. I stedet har jeg byttet bacon ud med serranoskinke, hvilket altså smager helt fantastisk. Derudover er salaten fyldt med broccoli (surprise), rødløg, pinjekerner og en nem og lækker dressing, som skal vendes i alle disse lækre råvarer. OPSKRIFT 3-4 pers. Ingredienser 300g frisk broccoli 4 skiver serranoskinke 30g pinjekerner 1 rødløg 5 friske grønne asparges 2 spsk. fromage frais 1 spsk. vand 0,5 tsk. citronsaft 0,5 tsk. honning Salt og peber   Fremgangsmåde
  1. På en varm pande rister I pinjekernerne i et par minutter og stiller dem efterfølgende til siden. Derefter steger i serranoskinken på panden, det tager ikke meget mere end 1 minut eller 2.
  2. Skær broccolien i små buketter, snit rødløget meget fint og skær de friske asparges i 1 cm tern og kom det hele i en stor skål.
  3. Lav nu dressingen ved at blande fromage frais, honning, citronsaft, salt og peber godt sammen. Fortynd eventuelt dressingen med lidt vand, da den skal være ret tynd.
  4. Vend dressingen i grøntsagerne og top salaten med de ristet pinjekerner og den stegt serranoskinke.