Grøn salat med en grøn dressing

Ofte må salater meget gerne bestå af flere forskellige grøntsager, som gerne må have mange forskellige farver, for en salat som består af alle regnbuens farver ser bare virkelig lækker og indbydende ud. De fleste af os spiser både med munden og med øjnene, så maden må meget gerne se lækker og appetitlig ud. Denne salat er dog lidt anderledes og atypisk, da den kun består af decideret grønne grøntsager, og til en grøn salat hører sig selvfølgelig også en grøn dressing. Salaten består af hjertesalat, edamamebønner, agurk, asparges samt en grøn dressing lavet på avocado og forårsløg, som begge dele er med til at give dressingen den flotte grønne farve. Jeg er ret vild med at eksperimentere med dressinger og specielt gøre brug, af lidt anderledes ting end bare lidt revet hvidløg blandet det sammen med creme fraiche og lidt krydderier. Jeg er begyndt at bruge decideret grøntsager til at krydre mine dressinger med og det er faktisk ret nem. Det hele skal bare smides i en blender, også har man en lækker lind og smagfuld dressing. OPSKRIFT 3-4 pers. Ingredienser 3 hjertesalat 8 friske grønne asparges 70g edamamebønner 100g agurk 2 spsk. creme fraiche 1/2 avocado 2 forårsløg 1 fed hvidløg 1 tsk. olie Salt og peber   Fremgangsmåde
  1. Start med at lave dressingen ved at komme creme fraiche, forårsløg, avocado, olie, revet hvidløg samt lidt salt og peber i en blender og blend det rigtig godt igennem. Smag dressingen til, stil den til siden og lad den trække indtil salaten skal spises.
  2. Vask og skær hjertesalaten i strimler og kom det på en stor tallerken eller et fad. Skær aspargesene i tern og kom dem på tallerkenen sammen med bønnerne.
  3. Halver agurken og fjern med en ske det midterste af agurken, altså den vandet del. Skær agurken i tynde skiver og kom også dem på salaten.
  4. Lige inden salaten skal serveres, hælder I dressingen over grøntsagerne og rørt det hele sammen.