Tærte med laks og broccoli - nem og lækker opskrift på tærte

img_8284 Jeg skal i dag til julefrokost med min morfars side af familien og det foregår på den måde, at vi hver især tager en ret med, så tænkte det måske ville være lækkert med noget, som ikke var så usundt :) Derfor har jeg valgt at lave en sund tærte, som er fyldt med laks, porre, broccoli og hytteost. Tilmed er dejen lavet på nødder og kerner, så den er også glutenfri, hvis nogen går op i det. Opskrift 110g mandler 100g solsikkekerner 1 spsk. husk 1 æg 40g olie 60g hirseflager 40g vand 200g laks Lidt salt 150g broccoli 1 porre 10 æg 3 spsk. hytteost
  1. Mandler og kerner blendes godt sammen til det næsten ligner mel. Efterfølgende tilsættes æg, olie, salt, vand og hirseflager og massen blandes godt sammen. Dejen skal lige trække 10 minutter.
  2. Dejen spredes i en tærteform og bages ved 180 grader i ca. 12 minutter.
  3. Mens dejen er i ovnen, skæres broccoli i små buketter og porren skæres i tynde ringe. Æggene slås ud i en skål, salt, peber og hytteost tilføjes.
  4. Når dejen er færdig, lægges grøntager og laks pænt i formen og æggemassen hældes ud over.
  5. Tærten stilles igen i ovnen, her ved 200 grader, i 30 minutter eller til æggemassen er fast.
img_8279img_8281img_8283img_8284img_8285   img_8286