Grønkålssalat med æble og mandler samt en lækker dressing

For et par uger siden lavede jeg denne grønkålssalat og lige pludselig lader det til, at sommeren så småt er på vej. Derfor tænker jeg, at det er på tide jeg får lagt opskriften på bloggen inden grønkålssæsonen er ovre. Salaten smager skønt, den mætter godt og er fyldt med lækre ting, som tilmed er utrolig godt for kroppen. Til salaten har jeg lavet en dressing, som giver lidt kant. I kan sagtens lave en stor portion også spise resten til frokost den næste dag, da salaten smager skønt dagen efter også. I kan jo lige holde igen med dressingen, og først hælde det over når I skal spise jeres frokost. Til salaten serverede jeg en helstegt kylling samt en ratatouille, som desværre ikke er kommet på bloggen endnu, men det kommer den snart. OPSKRIFT Ingredienser 3 håndfulde frisk grønkål 2 håndfulde blandet salatblade 1 æble 15 saltet mandler 4 spsk. fromage fraise 1 ansjos 10g parmesanost 1 spsk. koldpresset olie 1/2 tsk. hvidvinseddike 10 dråber citronsaft Salt og peber   Fremgangsmåde
  1. Grønkålen skylles, tørres og snittes fint.
  2. Bland grønkålen sammen med friske salatblade og kom det hele i en skål.
  3. Æblerne skæres i tern, de saltet mandler hakkes groft og begge dele kommes i skålen.
  4. Dressingen laves ved at komme citronsaft, ansjos, fromage fraise, hvidvinseddike, parmesanost og koldpresset olie i en blender. Det hele blendes rigtig godt igennem og smages til med salt og peber.
  5. Lige inden I serverer salaten, hælder I dressingen over. Velbekomme.