Laksesalat på røget laks med dild og creme fraiche

I pinsen lavede jeg denne skønne og nemme laksesalat af en rest koldrøget laks, som jeg havde liggende i fryseren. Laksen fik en hurtig tur i min foodprocessor, blev blandet sammen med et par lækre råvarer og på ingen tid havde jeg den lækreste cremet laksesalat. Jeg brugte mayonnaise i denne opskrift, men normalt bruger jeg smøreost i stedet, hvilket jeg synes fungerer super godt, da det giver lidt fedte til salaten.

LAKSESALAT PÅ RØGET LAKS, DILD OG CREME FRAICHE

Jeg synes ikke opskriften kræver hverken mange kræfter eller mange forskellige råvarer, da laks har så meget smag i sig, at det ikke behøver så meget mere. Lidt creme fraiche eller lignende for at gøre det til en salat samt lidt dild, løg og citron, som står i god kontrast til den ret fede laks. Laksesalaten kan I servere til frokost ovenpå et stykke frisk- eller ristet rugbrød, måske et stykke hvidt brød, eller I kan toppe en let salat bestående af friske grøntsager, med denne laksesalat - den fungerer til rigtig meget.

SALATER - PÅ EN LIDT ANDERLEDES MÅDE

På bloggen ligger i forvejen en opskrift på laksesalat med 2 slags laks samt en salat med laksesalat. Er I til salater, men måske ikke lige laksesalat, så har jeg opskrifter på både hønsesalat, tunsalat, æggesalatskinkesalat og makrelsalat. OPSKRIFT Ingredienser 200g røget laks 2-3 spsk. light smøreost eller mayonnaise 2 spsk. creme fraiche 5% 1 lille løg 1 håndfuld frisk dild 1/2 tsk. citronsaft Peber   Fremgangsmåde
  1. Den røget laks kan I enten skære i små stykker eller køre kort på jeres foodprocessor - det er en smagssag hvor grov man ønsker min salat.
  2. Fintsnit løg og dild og bland det sammen med den snittet laks sammen med smøreost eller mayonnaise og creme fraiche.
  3. Smag laksesalaten til med peber og citronsaft. Server med et stykke rugbrød og nyd.