Moussaka

Moussaka var en af mine aller første opskrifter, nu har den fået en opgradering med finjusteringer af både opskriften og billederne.

GRÆSK SPECIALITET

Det er første gang jeg prøver at lave moussaka, men det bliver absolut ikke sidste for det smager jo virkelig godt. Jeg har dog revideret lidt i originalversionen så den er blevet lidt sundere, men smagen fejler altså intet. I stedet for at lave en rigtig mornaysauce, så har jeg i stedet brugt en færdiglavet som besidder meget lidt fedt, men I kan sagtens lave en rigtig mornaysauce. OPSKRIFT 4 personer Ingredienser 400g hakket oksekød eller kylling 2 løg 3 fed hvidløg 3 gulerødder 1 aubergine 1 dåse flået tomater 1 stor spsk. tomatpure 1 tsk. tørret oregano 1 tsk. tørret timian 1 spsk. paprika 1/2 tsk. spidskommen Lidt chili, salt og peber 1,5 dl vand 1,5 dl rødvin (kan erstattes af vand) 1 stor aubergine 400g morneysauce 4% (kan erstattes af hytteost) 250g skrællet kartofler   Fremgangsmåde
  1. Hak løg og hvidløg og steg det i en gryde ved middelvarme i lidt olie. Når løgene er blevet gennemsigtige skrues der godt op for panden og oksekødet tilføjes.
  2. Når kødet er brunet af tilføjes salt, peber, paprika, timian, oregano, spidskommen samt den tørret chili. Kom tomatpure på panden og lad det stege af 20 sekunder.
  3. Riv gulerødder og squash og tilføj.
  4. Bruger I rødvin, så tilføj det her og lad det simre 2-3 minutter. Tilføj flået tomater og vand.
  5. Lad retten simre ved middelvarme i en halv times tid.
  6. Skær aubergine i tynde skiver, kom skiverne på et bageplade og bag dem ved 200 rader i 12 minutter. Skær også kartofler i tynde skiver.
  7. Find et fad frem og kom skiftevis kødsauce, kartofler, aubergine lidt mornaysauce, kødsauce, kartofler, aubergine og det sidste kødsauce og top med mornaysauce. Tilføj evt. lidt revet ost.
  8. Kom fadet i ovnen ved 200 grader i ca. 50 minutter.