Juleboller med kanel og rosiner - glutenfri og sukkerfri
Så blev det den 4. december og der er nu kun 20 dage til juleaften! (Ja jeg er ret irriterende, men jeg elsker jul og der skal tælle ned til juledagene). Derudover er det jo også blevet mandag og det kan indimellem være en lidt træls dag, men.... så kan man jo eventuelt smutte i køkkenet og lave disse lækre juleboller. De er uden sukker, smør og hvedemel, så de er altså glutenfri, hvilket jeg ved en del af jer er ret glade for. Derudover er der ikke så forfærdelig mange kalorier i dem, så de fungerer ret godt som en lille snack eller som mellemmåltid, når man har lyst til andet end gulerødder og klementiner.
Så hvis nogen af jer har lyst til lidt lækkert julebag, men gerne vil undgå for mange kalorier og 'farlige' ting, så er disse boller et virkelig godt alternativ, som I sagtens kan give jer i kast med.
OPSKRIFT ca. 6 stk.
Ingredienser
2 æg
15g gær
125g mandelmælk eller almindelig mælk
1 spsk. sukrin gold
1 spsk. husk
60g kokos el. mandelmel
1 tsk. kanel
0,5 tsk. kardemomme
Lidt flydende sødemiddel
35g rosiner
Fremgangsmåde
- Gæren opløses i mælken og sukrin gold tilføjes.
- Æggene piskes godt igennem og tilføjes til blandingen.
- De tørret ingredienser tilsættes ligeså og det hele røres godt sammen. Lad dejen trække 10 minutter.
- Rosinerne og flydende sødemiddel tilsættes til dejen.
- Form bollerne og læg dem på et stykke bagepapir. Strø lidt surkin gold og kanel over bollerne og bag dem i 15-18 minutter ved 200 grader.
- Når bollerne er færdige køles de af på en rist.