Kokostoppe med marcipan dyppet i mørk chokolade

Kokostoppe smager bare godt og er en ganske hurtig lille kage eller konfekt. Jeg er faktisk lidt i tvivl om, hvad det præcis hører under - er det konfekt eller en kage? Nå men hvor om alting er, så skal de da laves og serveres i julen.

KOKOSTOPPE MED EN GODT LAG CHOKOLADE

Opskriften på en lidt anderledes julekage får I her. Om kokostoppe er speciel jule-agtige det er jeg faktisk lidt i tvivl om, men i min familie laver vi ofte almindelig kokostoppe, når vi julebager, så jeg synes det er noget som hører julen til. Kokostoppe smager jo virkelig godt, så derfor kommer her min version af de lækre toppe. Disse er uden tilsat sukker og de består ikke af ret mange ingredienser. Jeg har så lige valgt at dyppe bundene i chokolade, det plejer vi ikke at gøre, men chokolade gør jo altid godt. Et lille tip/tanke: Jeg kunne faktisk godt forestille mig, at det kunne være ret lækkert at bytte 20g koksmel ud med hakket hasselnødder, det er jeg sikker på ville smage utrolig godt. OPSKRIFT 5 stk. Ingredienser 1 æg 100g kokosmel 45g revet marcipan 15 dråber flydende sødemiddel 40g mørk chokolade   Fremgangsmåde
  1. Start med at rive marcipanen på et rivejern og rør det sammen med ægget.
  2. Tilføj sødemiddel og kokosmel og sørg for at blande det hele rigtig godt sammen til en homogen masse.
  3. Smag massen til og fornem om der skal tilføjes lidt mere sødemiddel. Det er lidt en smagssag, men jeg kan godt lide når de er søde, så jeg tilføjede 1 lille tsk. flydende sødemiddel.
  4. Form nogle små toppe, kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i 12-15 minutter ved 180 grader.
  5. Lad toppene køle af på en rist og dyp dem efterfølgende i smeltet chokolade.