Græske kyllingelår med tzatziki og ris

Opskriften er lavet i samarbejde med Frijsenborg Herregårdskylling

Dagens opskrift er udarbejdet i samarbejde med Frijsenborg, hvor jeg har lavet denne græske kyllingeret bestående af marineret kyllingelår og en masse tilbehør. Selvom retten består af flere forskellige elementer, så er det hurtigt at bikse sammen og I behøver jo ikke lave dem alle sammen.

GRÆSKINSPIRERET AFTENSMAD: KYLLINGEOVERLÅR, RIS, TZATZIKI OG LIDT GRØNTSAGER

Kyllingelårene ligger i en smagfuld græskinspireret marinade bestående af lidt blandet krydderier, hvidløg og citron. Til retten serverede jeg tzatziki, smagfulde stegte ris, fladbrød og en blandet salat bestående af agurk, peberfrugt, tomater og rucola. Er I vilde med græsk mad, så kan I finde opskriften på denne græske salat eller denne opskrift på græsk farsbrød med tilbehør. OPSKRIFT 3-4 pers. Ingredienser Kylling 4 store kyllingelår 1 tsk. dijonsennep 2 spsk. citronsaft 3 spsk. worcestershire sauce 1 tsk. honning 1 spsk. tørret oregano 1 spsk. tørret basilikum 1 tsk. salt + lidt peber   Ris 150g ris 1 løg 1 fed hvidløg 4 dl kyllingefond 2 spsk. citronsaft 1 spsk. salt 1 håndfuld fintsnittet persille   Tzatziki 4 spsk. græsk yoghurt 2% 1 fed hvidløg 1/2 agurk ca. 1 tsk. salt 1 tsk. tørret oregano Evt. lidt god olie og et nips stærk paprika   Fladbrød 1,5 dl lunk vand 20g gær 100g græsk yoghurt 1 tsk. salt 175g tipo 00 mel (kan bruge almindelig hvedemel) 85g fuldkorns speltmel   Fremgangsmåde
  1. Start med at marinere kyllingelårene. Bland sennep, honning, worcestershire sauce, citronsaft, krydderier samt salt og peber sammen. Bland marinaden med lårene og stil på køl 1-2 timer.
  2. Lav fladbrødene ved at udbløde gær i lunken vand. Tilføj salt, mel og græsk yoghurt og kør dejen på køkkenmaskinen i 10 min. Lad dejen hæve 1 time. Del i 4 stykker, rul dejen flad og steg brødene på en varm pande i lidt olie 1-2 minutter på hver side.
  3. Når kyllingelårene har marineret, kommes de i et fad og steges i ovnen på 210 grader i 45 minutter.
  4. Mens kyllingen er i ovnen og brødene hæver eller steger (hvor langt i processen I lige er kommet), kan I lave tzatzikien. Riv agurk og hvidløg, strø lidt salt over den revet agurk og lad det ligge 5 minutter. Dræn væden fra agurken og blander agurk og hvidløg sammen med græsk yoghurt. Smager til med citronsaft, oregano og salt. Har I lyst, kan I altid tilføje en lille sjat god olie.
  5. Ca. 30 min inden kyllingelårene er færdige, laver I risene. Fintsnit løg og hvidløg og steg det i en gryde i 3-4 minutter. Kom ris, citronsaft, salt og kyllingefond i gryden, kom låg på og lad risene simre ca. 10 minutter - rør i risene indimellem og sørg for de ikke brænder på.
  6. Tag risene af blusset og lad gryden stå med låg i 5-7 minutter til risene er færdigkogte og væden er væk. Når risene er færdigkogte, vender I lidt fintsnittet persille deri og risene er klar til servering.
  7. Server de tilberedte kyllingelår sammen med tzatziki, fladbrød, ris samt lidt blandet grøntsager. Velbekomme.

Sponsoreret af Frijsenborg Herregårdskylling