Kanelstang med æble og vaniljecreme

Der er vist ingen tvivl om at jeg er vild med alt med kanel, og specielt bagværk som kanelsnegle, kanelkage, kanelbrød mm. og her har jeg lavet en lækker svampet kanelstang med æble.

ÆBLE, KANEL OG REMONCE

En lækker snasket klassiker! Her får I opskriften på den skønneste kanelstang, som jeg denne gang har fyldt med æble, vaniljecreme og min hjemmelavet/anderledes remonce - det smager fantastisk. Normalt bryder jeg mig ikke om tilberedt varmt frugt, men når æblestykkerne er så små og er omringet af creme og remonce, ja så fungerer det rimelig godt. Lignende opskrifter: Kanelsnegle uden tilsat sukker, kanelsnegle med vaniljecreme, glutenfri kanelsnegle og skyr kanelsnegle. OPSKRIFT 10 skiver Ingredienser Dej 20g gær 1 dl mælk 1 æg ca. 145g hvedemel 65g grahamsmel 20g perfect fit (kan erstattes af anden sødemiddel) 0,5 tsk. kardemomme 1 tsk. vanilje   Remonce 150g dadler 30g EASIS gold 2-3 spsk. vand 2 spsk. kanel 0,5 tsk kardemomme   Vaniljecreme 1 æggeblommer 1dl mælk 1 spsk. majsstivelse 1 spsk. vanilla pasta 10 dråber flydende sødemiddel   Øvrigt 1 æble 30g mandelflager   Fremgangsmåde
  1. Start med at lave vaniljecremen. Kom æggeblommer, vanilje, mælk, majsstivelse og sødemiddel i en lille kasserolle. Varm det op ved middelvarme og pisk til cremen er blevet tyk. Kom vaniljecremen i en skål, dæk den til med film og stil på køl i minimum 3 timer.
  2. Lav dejen ved at lune mælken, kom den i en skål og udblød gæren deri. Tilføj æg, perfect fit, vanilje og kardemomme og rør godt sammen. Tilføj mel, rør dejen på køkkenmaskinen i 5-10 minutter og lad dejen hæve 1 time.
  3. Mens dejen hæver, laver I remoncen. Kom dadler, kanel, kardemomme, EASIS gold og vand i en blender og blend til en lind masse.
  4. Rul dejen ud til et rektangel, smør remonce over hele fladen og derefter vaniljecremen. Skær æblet i små tern og drys dem ovenpå vaniljecremen. Rul dejen på den lange led til en stor roulade og placer på et stykke bagepapir.
  5. Find en saks frem og klip dejen oppefra og næsten helt ned til bunden af stangen. Vip hvert stykke til modsatte side.
  6. Lad stangen hæve 30 minutter. Pensl med æg, strø med mandelflager og bag kanelstangen ved 200 grader i ca. 18 minutter.
  7. Lad kanelstangen køle lidt af, top med glasur og nyd.