Snickerskage

img_6242 For snart et par måneder siden lavede jeg denne snickerskage, og jeg synes den er eminent. Den er sød så det skal man være til, men det synes jeg virkelig ikke gør noget, i hvert fald ikke for mig! Men hvis man ikke kan lide det alt for sødt, så tilsæt lidt mindre sødemiddel. Kagen består af 4 lag. Det nederste lag består af en form for kagebund, ovenpå tilføjes en peanutbutter/peanuts blanding, derefter en sund karamelsauce lavet på dadler og til sidst tilføjes smeltet chokolade? Denne portion er ret lille, men alligevel passende hvis det bare et til en lille mængde mennesker. img_6244 Opskrift (4-6 stk.) Bund: 25g mandler eller mandelmel 20g kokosfibermel 1 æg 4 dadler 6 dråber sødemiddel Lidt vaniljepulver
  1. Alle ingredienser hældes i en blender.
  2.  Når massen er ensartet hældes den i en lille springform (10-12 cm).
  3. Kagen bages ved 200 grader i 13-15 minutter.
  Peanutbutter/peanuts-lag: 2 spsk. peanutbutter 1 spsk. sukrin gold eller kokossukker 30g saltet peanuts
  1. Peanutbutter og sukrin hældes i en lille gryde.
  2. Lad den stå ved middelvarme i ca. 5 minutter.
  3. Når sukrinen er smeltet tilføjes de grofthakket peanuts.
  4. Det hele røres godt sammen, lægges ovenpå den færdige bund og stilles efterfølgende på køl.
  Karamelsauce 8-9 friske dadler 1 spsk. vand Evt. 1 spsk. bodylab karamelsauce (det giver lige lidt ekstra)
  1. Fjern stenene fra dadlerne og hæld dem i blenderen sammen med vandet.
  2. Lad det køre i blenderen indtil det er blevet til en lind masse.
  3. Tilsæt til sidst karamelsaucen.
  4. Når kagen er kølet lidt af tilføjes den sunde karamel og kagen stilles igen på køl, gerne frys.
Smelt 40g mørk 70% chokolade. Når kagen er helt kold tilføjes den smeltet chokolade og kagen stilles igen på køl, indtil chokoladen er stivnet. Til sidste skal kagen bare skæres i små stykker og nydes! Glæd jer - den smager så godt og syndigt. img_6241