Butterfly kylling med lun spidskålssalat

Snickers bidder

Jeg har efterhånden lavet mange søde lækkerier i den lidt sundere ende. Kager uden sukker, smør, mel og lignende, men som består af råvarer som dadler, nødder, kerner mm. Jeg har efterhånden fået ret godt styr på det, men det er stadig raw kager som er mine yndlingssnacks, og disse snickers bidder er absolut ingen undtagelse.

LÆKRE SNASKEDE SUNDERE SNICKERS BIDDER

Lækre snaskede snickers bidder! Her får I opskriften på disse virkelig lækre snickers bidder, eller hvad man lige skal kalde dem. Jeg lavede disse for et par uger siden, og jeg fik ret mange til at prøvesmage dem. Det var en klar favorit hos de fleste, hvilket jeg udmærket godt kan forstå. For at de smager virkelig godt.

Snickers bidderne består af en lækker lidt hård bund, saltet peanuts, en hjemmelavet karamel samt en godt lag mørk chokolade. Opskriften er som sædvanlig sukkerfri og jeg har derudover ikke brugt nogen former for sødemiddel, da det slet ikke er nødvendigt med denne opskrift. Den består faktisk af ret få ingredienser, så jeg tror de fleste kan være med. Derudover er opskriften glutenfri, hvis I altså vælger at bruge glutenfri havregryn.

Lignende raw (eller halv raw) lækkerier; karamelsnitter, mandel/chokoladebidder eller saltet karamel/mandelbar. Eller er du vild med snickers så ligger der en opskrift på snickers cheesecake, snickerskage og snickerskugler.

OPSKRIFT 10-12 pers.

Ingredienser

Bund

50g mandler

70g havregryn

110g dadler

1 spsk. peanutbutter

50g kokosolie

Knivspids salt

 

Karamel

175g dadler

2 spsk. peanutbutter

1-2 spsk. vand

 

Øvrig

130g saltet peanuts

150g mørk chokolade

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave bunden ved at blende alle ingredienserne sammen. Det skal være en fast dog lidt blød dej.
  2. Kom dejen i en form, med bagepapir, og tryk den godt ned med bagsiden af en ske. Derefter strøer I de saltet peanuts over bunden og trykker dem lidt ned i dejen.
  3. Lav karamellen ved at komme alle ingredienser i en blender og blend til en lækker lind masse – Det tager lige 5 minutters tid. Hæld karamellen over bunden og stil den på køl en halv times tid.
  4. Hak alt chokoladen og smelt halvdelen enten i mikroovnen eller over et vandmad. Når chokoladen er smeltet, kommes den anden halvdel ned til den allerede smeltet chokolade, så det hele kan smelte sammen.
  5. Når alt chokoladen er smeltet, hældes den over karamellen og stilles på køl til chokoladen er stivnet.

Skær den i mindre stykker og nyd! De kan sagtens holde sig en uges tid i køleskabet, bare sørg for at pakke dem lidt ind. De kan muligvis holde sig længere, men det har jeg ikke fået afprøvet 🙂

#Bloggersdelightplus

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Butterfly kylling med lun spidskålssalat