Madplan uge 12

Havregryns påskebidder

En af mine nyere opskrifter, som er blevet utrolig populær, er mine havregryns/mandelbidder. De smager helt forrygende og tager ingen tid at lave. Denne gang har jeg lavet en påskeversion, hvor jeg har toppet dem med små fyldte påskeæg.

PÅSKESNACK

Påsken er så småt på vej og det er tid til påskemad, påskedesserter og ikke mindst påskelækkerier, som disse små havregryns/hasselnøddesnack, som jeg i denne anledning har pyntet med påskeæg.

Jeg har i denne opskrift valgt at bruge hasselnøddesmør og hasselnøddemel, som jeg selv har lavet. Det er super nemt, og man skal bare bruge en god minihakker eller blender samt hasselnødder. Jeg rister altid min hasselnødder før brug, da det giver meget mere smag, men det kan undlades. Kom alle nødderne i en hakker/blender og blend til fint mel, tag 50g hasselnøddemel op og blend resten til hasselnøddesmør. I skal bare blive ved med at blende til det er blevet til smør – I kan evt. tilføje lidt olie for at fremskyde processen.

OPSKRIFT 12 stk.

Ingredienser

200g havregryn

50g hasselnøddemel

110g hasselnøddesmør

110g sirup eller fibersirup

Lidt salt

1 tsk kokosolie

120g chokolade – enten lys eller mørk – eller en blanding

2 håndfulde små påskeæg med fyld

 

Fremgangsmåde

  1. Bland havregryn, hasselnøddesmør, hasselnøddemel, fibersirup og salt godt sammen.
  2. Kom massen i en brødform på 12x28cm og stil på køl, mens I smelter chokoladen.
  3. Kom chokolade og kokosolie i en skål og smelt enten i mikroovnen eller over vandbad. Hæld den smeltet chokoladen over den afkølet masse. Hak påskeæggene groft og kom dem ovenpå chokoladen.
  4. Stil formen tilbage på køl til chokoladen er stivnet og skær i mindre stykker.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 12