Madplan uge 16

Kuller med ærter og kartoffelmos

Her får I opskriften på stegt kuller placeret ovenpå en cremet kartoffelmos, med dertil stegte asparges og ærter. En super lækker kombination, og en god måde at få fisk indenbords.

KRYDREDE FISK MED ÆRTEBLANDING

En dejlig ret med både stegte og kogte grøntsager, lidt friske krydderurter, en cremet mos og ikke mindst den perfekte let krydrede hvide fisk. I kan sagtens undlade at krydre fisken med paprika, men i stedet nøjes med salt og peber – I kan også stifte kuller ud med en anden hvid fisk. I kan også sagtens undlade knoldselleri i mosen, hvis I ønsker det.

OPSKRIFT

Ingredienser

Kartoffelmos

350g kartofler

200g knoldselleri

1 dl mælk

1-2 spsk smør

Salt og peber

 

Ærteblanding

150g ærter

1 løg

10 asparges

3 skiver serranoskinke

1 spsk paprika

Lidt eddike og persille.

 

Fisk

400g kuller

1 spsk paprika

1 fed hvidløg

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at ‘marinere’ fisken ved at vende paprika og revet hvidløg sammen med fiskestykkerne og kom dem på køl i minimum 30 minutter.
  2. Lav kartoffelmosen ved at skrælle kartofler og knoldselleri og skær dem i store tern. Kom dem i en gryde, dæk med vand og kog dem møre – det tager 15-20 minutter.
  3. Imens skær I asparges i 1 cm stykker, fintsnitter løg, skær serranoskinke i mindre stykker og finder ærterne frem. Steg løgene i 5 minutter på en varm pande. Tilføj serranoskinke og steg med nogle minutter. Tilføj tilsidst asparges og ærter, og lad det stege med 1-2 minutter. Tilføj salt, peber og godt med citron.
  4. Imens ærteblandingen steger, finder I en anden pande frem og steger fiske i 2 minutter på hver side.
  5. Lav mosen ved at mose kartofler og knoldselleri, tilføj smør og mælk. Når mosen har den rette konsistens tilføjer I salt og peber, rør det sammen og smager til.
  6. Placer en god portion kartoffelmos på tallerkenerne, læg et stykke fisk ovenpå mosen og top med ærteblandingen.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 16