Madplan uge 9

Grove scones med chokolade

For et stykke tid siden fik jeg scones på den helt rigtige ‘engelske’ måde med clotted cream, da min venindes kusine havde det med hjem fra London, og det smagte virkelig godt, specielt lige med lidt marmelade på toppen. Det gav mig lyst til at lave mine egne scones.

SCONES UDEN TILSAT SUKKER

Her får I min udgave af lækre scones, som jeg har fyldt med en generøs portion mørk chokolade – det gør lige lidt ekstra. Jeg har valgt at lave mine lidt anderledes i forhold til de traditionelle, da jeg har undladt at tilføje tilsat sukker, har tilføjet en væsentlig mindre portion smør og så har jeg tilføjet lidt havregryn. De smager bedst når de lige er taget ud af ovnen og stadig er lune, og de kan sagtens spises som de er, men de kan også spises med clotted cream eller flødeskum og marmelade.

OPSKRIFT 6-8 stk.

Ingredienser

1,5 dl kærnemælk

1 æg

35g kærgården let eller smør

175g hvedemel

75g havregryn

50g mørk chokolade

1 tsk vanilje

1,5 tsk bagepulver

40g multisød eller sukker eller 0,5-1 tsk flydende sødemiddel

Knivspidssalt

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at blende havregryn til mel. Kom havregrynsmel i en skål sammen med hvedemel, bagepulver, vanilje, salt og multisød. Smuldre kærgården i blandingen.
  2. Tilføj derefter kærnemælk og rør og det det hurtigt sammen.
  3. Hak chokoladen og vend den i dejen.
  4. Kom lidt mel på køkkenbordet og rul dejen ud til 2 cm tykkelse. Del jeres scones i eksempelvis trekanter og kom dem på en bageplade.
  5. Pensl med lidt vand og bag dem i 13-15 minutter ved 200 grader. Lad dem køle lidt af på en rist og nyd.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 9