Madplan uge 17

Grove scones

Her får I opskriften på mine super nemme scones uden tilsat sukker, uden så meget fedtstof og som jeg også har tilføjet til havregryn til, hvilket giver rigtig god smag.

ALMINDELIGE SCONES

Dette er helt almindelig scones uden ‘noget i’, men i princippet kan man komme alt fra hakket chokolade, nødder, blåbær, brombær eller andet i dejen, det smager virkelig lækkert. Den traditionelle måde at spise scones er med clotted cream og marmelade – som smager SÅ godt, men de smager også godt som de er, eller med smør eller flødeskum og marmelade.

OPSKRIFT 6-8 stk.

Ingredienser

1,5 dl kærnemælk

1 æg

35g kærgården let eller smør

175g hvedemel

75g havregryn

2 tsk vanilje

1,5 tsk bagepulver

40g multisød eller sukker eller 0,5-1 tsk flydende sødemiddel

Knivspids salt

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at blende havregryn til mel. Kom havregrynsmel i en skål sammen med hvedemel, bagepulver, vanilje, salt og multisød. Smuldre kærgården i blandingen.
  2. Tilføj derefter kærnemælk og rør og det det hurtigt sammen.
  3. Kom lidt mel på køkkenbordet og rul dejen ud til 2 cm tykkelse. Stik jeres scones ud med en rund form eller et glas og kom dem på en bageplade.
  4. Pensl med lidt vand og bag dem i 13-15 minutter ved 200 grader. Lad dem køle af på en rist.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 17