Risalamande med ristet mandler

Luciaboller med marcipanremonce uden tilsat sukker

// Annonce EASIS //

Jeg har tidligere udgivet en opskrift på luciaboller med marcipanremonce, og her får I en lignende opskrift, bare med EASIS produkter. De er dermed uden tilsat sukker, og lidt lettere på kalorierne, da jeg har brugt let kærgården i stedet for smør.

LIDT LETTERE LUSSEKATTER

Jeg lavede begge slags samtidig, og gav en af hver til 5 forskellige mennesker. De fleste kunne godt smage forskel, men det var mest smørsmagen som jo er ret fremtrædende, men alle var enige i at begge smagte virkelig godt. Jeg var selv lidt overrasket, da jeg troede, den første jeg spiste var den med både sukker og smør, men fandt ud af at det faktisk var en af disse, jeg var i gang med at spise. Så I må ikke lade jer skræmme af den manglende sukker og smør – de smager fantastiske.

Bryder I jer ikke om let kærgården, kan I sagtens skifte det ud med rigtig smør og så stadig bruge EASIS’ sukkererstatninger.

OPSKRIFT 18-20 stk.

Ingredienser

25g gær

8 strå safran

2,5 dl mælk

525g hvedemel

1 æg

50g kærgården let

50g EASIS perfect fit

½ tsk. salt

1 spsk. EASIS multisød

1 tsk. EASIS vanilje

½ tsk. kardemomme

 

Remonce

75g let kærgården

150g EASIS revet marcipan

2 tsk. EASIS vanilje

110g EASIS multisød

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at støde safran med 1 spsk. multisød godt sammen og kom det i en stor skål. Varm 0,5 dl mælk, hæld det over safran/sukker massen og lad det stå i 20 min.
  2. Tilføj den resterende iskolde mælk og gær til den nu lidt lune safranmælk og rør det sammen til gæren er udblødt.
  3. Tilføj æg, salt, kardemomme, mel, perfect fit og vanilje. Ælt dejen godt sammen, gerne på en røremaskine, i 5-7 min.
  4. Tilføj kærgården i mindre stykker og rør det yderligere sammen i 5 minutter, til dejen er blevet helt blank.
  5. Lad dejen hæve tildækket 1 time.
  6. Lav imens fyldet ved at komme stuetempereret smør, revet marcipan, vanilje og multisød i en skål og rør det godt sammen.
  7. Kom dejen på bordet med lidt mel. Rul dejen til et stort rektangel. Fordel fyldet på dele fladen, fold 1/3 del af dejen over sig selv, og derefter den anden 1/3 del over den første del. Rul dejen lidt ud med en kagerulle.
  8. Skær dejen i lange trimler og fold til et ‘s’. Rul den ene ende mod midten og derefter den anden ende også ind mod midten, så I har et s. Kom dem på en bageplade og lad dem hæve i ca. 30 minutter. Bag dem ved 200 grader i ca. 12 min. Lad dem køle af og nyd.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Risalamande med ristet mandler