Risalamande med ristet mandler
Juleaften uden risalamande er vel egentlig ikke en rigtig juleaften, er det vel? Risalamande er en af mine all time favorit desserter, så det er ret ærgerligt at jeg ikke laver det hele året rundt.
RISALAMANDE MED ET LILLE TWIST
Sidste år var jeg til en julefrokost, hvor de havde ristet mandlerne i ovnen, inden de vendte dem i risalamanden og det smagte fuldstændig fantastisk. Generelt synes jeg nødder smager meget bedre, når de har været en tur i ovnen, men jeg havde ikke lige overvejet at gøre det med mandlerne, som skulle i min risalamande.
Udover risengrøden, består risalamanden af flødeskum og vanilje. Jeg bruger altid en godt portion vaniljesukker og et par gode vaniljestænger i min risalamande, for der er altså en ret væsentlig ingrediens, for at få en skøn og velsmagende risalamande. I kan også finde opskriften på en helt almindelig risalamande på bloggen.
OPSKRIFT 4 port.
Ingredienser
1 kg færdiglavet risengrød
4dl cremefine 19% eller almindelig piskefløde
100g mandler
1 god vaniljestang
2-3 spsk. vaniljesukker
3-4 spsk flormelis eller florsød
Fremgangsmåde
- Start med at koge risengrøden, uden salt, og lad den køle helt af.
- Find en kasserolle frem, kom vand i og giv det et opkog. Når vandet koger, tager I gryden af blusset, hælder mandlerne deri og kommer låg på. Lad dem ligge i 10-12 minutter.
- Smut mandlerne, kom dem på en bageplade og rist dem i en 150 grader forvarm ovnen i 15-20 minutter. Husk at vende mandlerne ofte. Lad dem køle helt ned.
- Pisk fløden let i en skål og hak de afkølet mandler groft.
- Rør den afkølet risengrød sammen med et par skefulde pisket fløde, så grøden løsnes lidt op. Vend der efter den resterende flødeskum i grøden sammen med vanilje, flormelis og de hakket mandler. Smag til med vanilje og flormelis.
- Server risalamanden sammen med kirsebærsauce.
Ingen kommentarer endnu