Madplan uge 13

Mandel/chokolade bidder

Lækre skønne mandel/chokolade bidder lavet på en sprød kakaobund, toppet med en chokolade trøffelmasse, karamelsauce, hakket mandler og et sprødt lag mørk chokolade. Det lyder da lækkert, gør det ikke?

Jeg er ret vild med denne form for bar/kage/chokoladestykke eller hvad man lige skal kalde det og der ligger faktisk allerede en ‘lignende’ opskrift på snickers bidder på bloggen. Disse bidder  smager skønt og er ret tunge i det, så man behøver ikke mere end et enkelt stykke. Derudover kan man lave en stor portion og have liggende i køleskabet en uges tid eller man kan fryse dem ned.

Til en lille forandring så har jeg bagt bunden denne gang, ofte plejer disse bidder at være raw, men jeg synes det kunne være lækkert med en sprød bund og det holder fuldstændig. Men jeg er nu ret sikker på, at man sagtens kan undlade at bage bunden.

OPSKRIFT ca. 12 stk.

Ingredienser

Bund

50g havregryn

30g mandler

2 spsk. kakaopulver

1 spsk. kokosolie

1 spsk. sirup (EASIS) eller honning eller anden sødemiddel

 

Chokolademasse

100g mandler

50g mørk chokolade

70g dadler

1 spsk. kakaopulver

3 spsk. mælk

 

Karamel

120g dadler

2 spsk. mandelsmør

3 spsk. vand

 

Topping

25g hakket mandler

50g mørk chokolade 70%

1 tsk. koksolie

 

Fremgangsmåde

 1. Start med at lave bunden. Kom alle ingredienser i en foodprocessor og blend til en grov masse. I kan bruge honning i stedet for sirup eller undlade, hvis I ikke har en lige så sød tand som mig.
 2. Kom dejen i en form (10x20cm) beklædt med bagepapir og mas bunden godt sammen. Bag bunden i en 180 grader forvarm ovn i ca. 15 min og lad den efterfølgende køle af, eventuelt udenfor.
 3. Imens laves chokolademassen. Start med at riste mandlerne i ovnen i 10 minutter. Lad dem køle af i 5 minutter, kom dem i en foodprocessor og blend til mandlerne er blevet til mandelsmør – det tager 6-7 minutter. Gem 2 spsk. mandelsmør til karamellen.
 4. Kom dadler, kakaopulver og mælk i foodprocessoren, til mandelsmøret, og blend til en blød og lind masse. Smelt chokoladen og blend det sammen med chokolademassen. Kom chokolademassen ovenpå bunden og stil på frost.
 5. Gå nu i gang med karamellen. Kom dadler, mandelsmør og vand i en foodprocessor og blend 2-3 minutter. Juster eventuelt med lidt mere vand, hvis I synes den er for fast.
 6. Kom karamelsaucen over chokolademassen, hak lidt mandler og strø dem over karamellen. Stil igen på frost.
 7. Smelt den mørke chokolade sammen med kokosolie og hæld det over ‘kagen’. Stil den igen på frost til chokoladen er stivnet og skær i passende stykker.

4 kommentarer

 • Malene

  Hej. Dejlig opskrift. Den skal prøves. Hvor har du fået fat i en 10×20 form? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nadja

  Er det muligt at lave dem uden en foodprocessor? 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • - Camilla Drabo

   Ja, så bare brug en blender eller minihakker 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 13