Lasagne med en masse grøntsager

Lasagne med en masse grøntsager, grove pastaplader og en snyde mornaysauce. Lasagne har aldrig været en ret jeg har lavet ofte, eller nærmere aldrig. Det kan vist tælles på 1 hånd de gange jeg har lavet lasagne, og jeg har faktisk heller ikke spist det ret ofte. Det er i hvert fald aldrig noget mine forældre har lavet. Har dog smagt det et par gange hjemme hos andre og det har altid være den fra knorr og den er altså ikke speciel interessant. For et par år siden lavede jeg en lasagne med squash plader og uden mornaysauce og den smager da også ret godt, men nu fik jeg lyst til at lave en rigtig lasagne med det hele. Jeg har så valgt at fylde kødsaucen med en masse grøntsager og i stedet for selv at lave mornaysaucen, har jeg købt en færdiglavet med kun 5% fedt. Må indrømme at jeg faktisk er blevet ret glad for lasagne og det smager ret fantastisk. Jeg vil dog hævde at man selv skal lave kødsaucen, da det bare smager så meget bedre og af så meget mere. Derudover kan I sagtens bruge hvide lasagneplader og enten selv lave mornaysaucen eller købe en som ikke er fedtreduceret. Men prøv denne opskrift, for der smager helt forrygende. Jeg spist en nem salat til lasagnen og lidt brød. I kan finde en opskrift her på lækre grove flute og her har jeg en opskrift på foccaciabrød. OPSKRIFT Ingredienser Kødsauce 450g hakket oksekød 3-7% 5 gulerødder 1 peberfrugt 1 squash 2 løg 3 fed hvidløg 2 dåser hakket tomater 3 dl vand 2 spsk. tomatpure 1 tsk. tørret timian 1 tsk. tørret oregano 1 tsk. tørret basilikum 0,5 tsk. tørret chiliflager eller frisk chili   Øvrig 6 grove lasagneplader 300ml mornaysauce 5%   Fremgangsmåde
  1. Start med at hakke løg, hvidløg og skær 2 gulerødder og 1 peberfrugt i små tern. Sauter løgene i en gryde med lidt olie ved middelvarmen. Efter et par minutter kommer I hvidløg, gulerødder og peberfrugt i gryden og lader det steg 5 minutter.
  2. Brun det hakket kød af i gryden med grøntsagerne. Tag gerne lidt af gange, så der ikke kommer for meget i gryden på en gang, da temperaturen vil falde og kødet vil koge i stedet for at stege.
  3. Når alt kødet er brunet af i gryden tilføjer I basilikum, chiliflager, oregano og timian - ja og salt og peber.
  4. Riv squash og de resterende gulerødder på et rivejern, kom dem i gryden og lad dem stege med 2-3 minutter.
  5. Tilføj tomatpure og lade det brænde af i bunden af gryden i 30 sekunder. Rør det hele godt sammen og tilføj hakket tomater og vand.
  6. Lad nu kødsaucen simre minimum 30 minutter, men har I tid, så smager den kun bedre af at stå længere tid og simre. Gerne et par timer hvis I har mulighed.
  7. Når kødsaucen har simre den tid I nu har tid til, smager I den lige til, også skal lasagnen samles.
  8. Kom lidt kødsauce og mornaysaucen i bunden, kom lasagneplader ovenpå, kom kødsauce og mornaysaucen ovenpå og gentag i sammenlagt 3 lag. I kan selvfølgelig sagtens lave flere lag, men jeg synes 3 lag var nok. Slut af med et lag kødsauce og til sidst toppes lasagnen med mornaysauce.
  9. Kom lasagnen i en 200 grader forvarm ovn i ca. 35 minutter og spis den sammen med en let salat og lidt brød. Velbekomme.
#Bloggersdelightplus