Rugbrødsbananbrød med mørk chokolade

Rugbrødsbananbrød... Eller bananbrød ala rugbrød med chokolade eller bare rugbrød med banan og chokolade. Jeg er en lille smule i tvivl om præcis, hvad jeg skal kalde denne opskrift, men i princippet er det et slags lyst rugbrød med banan og chokolade. Jeg har valgt at kalde det rugbrødsbananbrød med chokolade.

RUGBRØD MED BANAN OG CHOKOLADE

Jeg elsker at bage med bananer, da man får de lækreste bløde og søde kager, og om det er banankage, muffins, brød, pandekager mm. så er slutresultatet altid perfekt. Derudover er mørk chokolade og banan den bedste kombination og fungerer upåklageligt godt sammen. Indimellem består min eftermiddagssnack af et stykke rugbrød med enten pålægschokolade eller nutella toppet med bananskiver. Dette er virkelig en af mine yndlingssnacks og det var her jeg fik ideen til dette rugbrød. Brødet kan spises som det er, men topper man det med et lag smør, så sidder det lige i skabet. Det kan både spises som en snack, men nupper man en enkelt skive til morgenmad, så får man altså en ret god start på dagen. På bloggen ligger i forvejen en opskrift på rugbrødscookies, bananbrød med chokolade, bananbrød med mandler, bananmuffins med marcipan, banankage på kikærter, bananpandekager mm. OPSKRIFT 8-10 skiver Ingredienser 2 bananer 3 æg 100g rugmel 30g perfekt fit 60g havregryn 70g knækkede rugkerner 1 tsk. bagepulver 0,5 tsk. natron 70g mørk chokolade   Fremgangsmåde
  1. Dagen inden I skal bage brødet, ligger I de knækkede rugkerner i vand - der skal de stå i ca. 12 timer.
  2. Næste dag skal brødet laves. Kom bananer i en skål, mas med en gaffel, tilføj æg og rør det rigtig godt sammen.
  3. Tilføj rugmel, havregryn, de udblødte rugkerner, perfect fit (eller anden sødemiddel), bagepulver og natron. Hak chokoladen og vend det i dejen.
  4. Kom dejen i en rugbrødsform (10x22 cm) og bag brødet i en 200 grader forvarm ovn i 25-30 minutter. Tjek midten af brødet med en kniv for at se om det er færdigbagt.
  5. Lad brødet køle lidt af på en rist og nyd.