Græske tacos med tzatziki og feta

Græske tacos med krydrede hakket oksekød, salat, agurk, cherrytomater, rødløg og ikke mindst en lækker tzatziki. En skøn kombination, som kan laves på ganske kort tid, og som smager helt forrygende.

GRÆSK 'BURGER'

For et stykke tid siden florerede lignende taco burger opskrift på diverse sociale medier, denne, som består af bløde tortillas med oksekød, salat, syltet agurker samt burgerdressing, og jeg fik lyst til at videreudvikle på den ide. Derfor har jeg lavet lidt det sammen, denne gang er den bare græskinspireret. Kødet et krydrede med chili, hvidløg, og feta, og tacoerne er fyldt med tzatziki og blandet friske grøntsager. OPSKRIFT 2 port. Ingredienser Tacos 4 små tortillapandekager 400g hakket oksekød 1 rødløg 2 fed hvidløg 50g feta Salt og peber   Tzatziki 2 dl græsk yoghurt 1/2 agurk 1 fed hvidløg Salt og peber   Øvrigt 1 romainsalat eller iceberg 8 cherrytomater 60g agurk 30g feta Lidt rødløg   Fremgangsmåde
  1. Start med at lave tzatzikien ved at rive agurk og strø lidt salt på. Lad det stå i 5 minutter, dræn vandet fra den revet agurk og kom det i en skål. Tilføj revet hvidløg, græsk yoghurt samt salt og peber. Smag til og stil på køl.
  2. Skær løg, hvidløg og feta i små tern og rør det samme med det hakket oksekød samt salt og peber. Del i 4 og mas det ud på de 4 tortillas. Steg dem en efter en, først på kødsiden i 1-2 minutter, og derefter ét minut på den anden side.
  3. Skær salat i strimler, agurk og feta i tern, halver cherrytomaterne og skær rødløg i halve ringe.
  4. Fyld de stegte tortillas med salat, agurk, tomater, feta, rødløg og tzatziki. Nyd.