Kyllingesalat med æbleeddike

Opskriften er lavet i samarbejde med Frijsenborg Herregårdskylling

I samarbejde med Frijsenborg har jeg udviklet en nem og lækker hverdagsret. Retten består af en nem og lækker salat, som kan laves mens kyllingefileterne steger. Det eneste som tager lidt tid er marineringen, da kyllingen gerne må ligge i marinaden lidt tid, men det kan man jo altid have gjort i forvejen. Udover kyllingen består retten af spinat, hjertesalat, æble, granatæblekerner og feta. OPSKRIFT 2 pers. Ingredienser 2 kyllingefileter 3 håndfulde spinat 2 hjertesalater 1 æble 40g granatæble 40g feta   Marinade 2 spsk. olie med citron (eller bare alm. olie) 1 tsk. sennep 1 tsk. honning 1,5 spsk. balsamisk æbleeddike 0,5 tsk. salt   Dressing 1,5 spsk. olie med citron (eller alm. olie) 1 tsk. honning 1 spsk. æbleeddike 3 spsk. fromage fraiche eller creme fraiche Salt og peber   Fremgangsmåde
  1. Start med at lave marinaden ved at røre alle ingredienserne sammen. Kom det i en skål sammen med kyllingen og stil på køl en times tid, men gerne længere.
  2. Når kyllingefileterne har marineret, steger I dem på en varm pande i 6-7 minutter på hver side.
  3. Mens kylligen steger, kan I lave dressingen ved at røre de ingredienser rigtig godt sammen. Husk lige at smage dressingen til inden I serverer den.
  4. Skær hjertesalaten i strimler, snit spinaten groft og kom det på en tallerken. Skær æblet i tynde både eller tern, tag granatæblekernerne ud af skallen og knæk fetaen i mindre stykker.
  5. Skær kyllingefileterne i strimler, kom dem ovenpå salaten og tilføj æble, feta og granatæblekernerne. Lige inden servering hælder I dressingen over salaten.
Man kan eksempelvis servere et godt stykke brød til denne salat som et flute, grydebrød, foccacia eller andet.

Sponsoreret af Frijsenborg Herregårdskylling