Rodfrugtfritter - ovnbagte

Det er rodfrugternes tid i øjeblikket og det benytter jeg mig utrolig meget af. Jeg elsker rodfrugter. De smager forrygende, kan tilberedes på mange forskellige måder og så kan de spises til det meste. De kan både koges, moses, blancheres og bages i ovnen og det hele smager fantastisk.

OVNBAGTE RODFRUGTER

Denne gang har jeg skåret mine rodfrugter i stave, så de ligner pommes frites, og bagt dem i ovnen med lidt olie og salt. Rodfrugtfritter passer perfekt til alverdens retter og speciel efterårsretterne som vildt, gryderetter eller bare et godt stykke kød. Men de fungerer også ret godt som en lille snack. I kan eksempelvis dyppe dem i haydari eller fetadip. OPSKRIFT Ingredienser 1 kg blandet rodfrugter (pastinak, gulerødder, kartofler, rødbeder mm) 2 spsk olie 1 spsk. groft salt   Fremgangsmåde
  1. Start med at skære rodfrugterne i pommes størrelse. I kan sagtens skrælle dem, hvis I foretrækker det, men jeg synes det fungerer godt med skræl.
  2. Kom dem på en bageplade og vend olie og salt på rodfrugterne.
  3. Bagepladen kommes i en 200 grader forvarm ovn i 30-35 minutter. Husk at vende dem ret ofte.