Vaniljekranse

Vaniljekranse er min ultimative yndlings julesmåkage, ja faktisk min yndlings småkage off all times - De smager bare skønt. Kombinationen af smør, mandler og den skønneste vanilje er bare en helt fantastisk kombination.

YNDLINGS SMÅKAGE MED VANILJE

Det er meget sjældent jeg bager klassiske danske småkager, det er faktisk kun til jul jeg gør det, hvilket nok er meget normalt, men man burde jo gøre det lidt oftere, for småkager smager jo bare virkelig godt. Derudover er småkager utrolig nemme at lave og består af få ingredienser, og ofte de samme ingredienser. Men til jul skal der laves vaniljekranse, det gør vi altid og det er uden sammenligning den småkage, som flest af os synes om. Lignende opskrifter: Vaniljekranse med dadler og vaniljekranse uden tilsat sukker. OPSKRIFT 35-40 stk. Ingredienser 175g sukker (gerne rørsukker) 1 æg 240g hvedemel 85g mandelmel 200g smør 1 vaniljestang 1 spsk. vaniljepasta eller vaniljesukker   Fremgangsmåde
  1. Tag smørret ud af køleskabet 30 minutter inden I skal i gang. Del vaniljestangen og skrab kornene ud.
  2. Rør stuetempereret smør sammen med hvedemel, mandelmel, vaniljekorn og sukker til en sammenhængende masse, men i meget kort tid.
  3. Kom ægget i og rør dejen hurtigt sammen, den skal bare samles.
  4. Dejen kommes i en sprøjtepose med stjernetyl og sprøjtes ud i små kranse.
  5. Bag kagerne ved 180 grader i ca. 10 minutter. Lad dem køle af på en rist og nyd.