Æltefrie surdejsboller

Jeg elsker bagværk og specielt en lækker surdejsboller. Det smager fantastisk og er samtidig ret nemt at lave. Bollerne kan samtidig fryses og så er det bare at tage en op og varme, når man har lyst til en hjemmebagt bolle.

NEMME KOLDHÆVEDE BOLLER

Her får I opskriften på de lækreste og nemmeste surdejsboller! De kan laves uden røremaskine og skal bare røres sammen med en ske, stilles på køl og bages den efterfølgende dag - så bliver det ikke meget nemmere. Jeg har efterhånden eksperimenteret en del med æltefrit bagværk og det fungere upåklageligt. Så jeg tænker, at jer som ikke har en røremaskine, nu kan få lækre luftige og ikke mindst sprøde boller. Lignende opskrifter: Æltefri ciabatteboller, ærtefrit ciabattebrød, surdejsboller og surdejsboller med græskarkerner. OPSKRIFT 9 stk. Ingredienser 500g vand 200g grahamsmel eller fuldkornshvedemel 380g hvedemel, fintmalede ølandshvedemel eller lignende 14g salt 1 spsk honning 100g surdej 2g gær   Fremgangsmåde
  1. Udblød gær i koldt vand og tilføj derefter surdej. Tilføj grahamsmel, hvedemel, honning og salt og rør det sammen med en grydeske i ca. 1 minut.
  2. Kom dejen i en oliesmurt skål med låg, eller kom film over, lad dejen stå på køkkenbordet i 1 time og stil den efterfølgende i køleskabet i 12-16 timer.
  3. Tænd ovnen på det højeste og lad både ovnen og en bageplade blive brandende varm.
  4. Kom mel på bordet, hæld dejen ud og fold den 1 gang på alle fire siden, så den bliver spændt op. Del dejen i 9 stykker, vær forsigtig så I ikke får ødelagt luftboblerne i dejen.
  5. Kom bollerne på en bageplade med bagepapir og bag dem ved 220 grader i 10 minutter og 4 minutter på 270 grader. Lad dem køle lidt af og nyd.