Kalkunsalat med serranoskinke, æble og karrydressing

Kalkunsalat med lidt blandet salatblade, cherrytomater, rødløg, avocado, stegt serranoskinke, æble og ikke mindst en nem og lækker karrydressing. Salater er altid lækre og samtidig kan de ofte laves på utrolig kort tid.

SALAT MED SERRANOSKINKE, AVOCADO OG KARRYDRESSING

Jeg har godt nok valgt at bruge kalkun til denne opskrift, men det var mest for at prøve noget nyt. Jeg bruger næsten altid kylling i lignende salater, og ville lige teste om man kunne bruge kalkun i stedet, og det kan man sagtens. Dog kan I sagtens skifte kalkun ud med kyllingefileter, hvis I er mere til det. Denne salat er rimelig simpel og kombinationen med kalkun, serranoskinke, æble, løg og specielt karrydressingen går bare utrolig godt i spil med hinanden. Man kan lave kylling/kalkunsalater på mange forskellige måder og der ligger allerede en del på bloggen. Eksempelvis spansk bondesalat med kylling, kyllingesalat med granatæble, grønkål og figner, cæsar salat kyllingesalat med pocheret æg og serranoskinke samt pastasalat med kylling og tzatziki. OPSKRIFT 2 pers. Ingredienser 400g kalkunbryst 150g salat 10 cherrytomater 1 avocado 1 æble 2 skiver serranoskinke 1 rødløg   Dressing 150g fromage- eller creme fraiche 5% 1 spsk. mayonnaise 0,5 tsk. sennep 0,5 tsk. honning 0,5 tsk. hvidvinseddike 1 spsk. karry Salt og peber   Fremgangsmåde
  1. Skær kalkunbrystet i 2 cm skiver, strø med salt og peber og steg dem i lidt olie på en varm pande. De skal ca. have 2 minutter på hver side. Når kalkunen er stegt, steges serranoskinke 2 minutter på hver side.
  2. Mens der er gang i panden, røres dressingen sammen ved at blande cremefraiche, mayonnaise, eddike, karry, honning og salt og peber sammen.
  3. Skær salaten ud eller find posen frem. Skær avocado og æble i tern, halver cherrytomaterne og skær rødløg i skiver. Skær også kalkunen i skiver og knæk den stegte serranoskinke i mindre stykker.
  4. Lav salaten ved at placer salatbladene på en tallerken. Tilføj avocado, æble, kalkun, rødløg, serranoskinke og top med en god portion dressing. Velbekomme.