Madplan uge 40

Næste uges madplan ligger nu klar til jer. Den er fyldt med en masse lækre farverige retter, som jeg er sikker på vil falde i god jord hos de fleste. Den består blandt andet af huevos rancheros, som godt nok er en mexikansk ret, man normalt spiser til morgenmad, men jeg synes den fungerer upåklageligt til aftensmad. Derudover består madplanen af spaghetti bolognese, tarteletfyld, som enten kan kommes i tarteletter eller spises med kogte grøntsager, samt mange andre skønne retter. Jeg håber I kan finde lidt inspiration.

MADPLAN UGE 40

Mandag: Fyldt kylling med pesto og smøreost Tirsdag: Huevos rancheros Onsdag: Spinatvafler med dilddressing og laks Torsdag: Mexikansk burger Fredag: Spaghetti bolognese Lørdag: Tarteletter Søndag: Koteletter med grønkålssalat og græskarfritter Mandag kan I starte med at købe en ekstra stor portion kyllingefileter, så I kan lave fyldt kylling med pesto og smøreost den ene dag, hvortil I kan servere hasselback kartofler og stegt spidskål med parmesanost. Resten kan I bruge om tirsdagen på at lave huevos rancheros. Til begge retter kan I lave ciabattabrød og servere til. Onsdag står den på en nem og lækker gang aftensmad; spinatvafler med dilddressing og laks. Torsdag tænker jeg, det kunne være lækkert med en god burger. Enten kan I bage jeres egne burgerboller, eller I kan købe dem. Burgeren kan I lave lidt mexikansk ved eksempelvis at krydre hakkebøffen med chili, paprika og spidskommen (som i opskrift her på mexikansk hakket kød). Burgeren kan I derudover fylde med lidt grøntsager, salsa, syltet rødløg og avocadocreme. Dertil kan I servere pommes. Fredag kan I lave en god klassiker som spaghetti bolognese, den holder hver gang og de fleste plejer at være ret glade for retten. Vil I have lidt grønt til, kan I prøve denne spidskålssalat med æble, radiser og dilddressing (genbrug dressingen fra om onsdagen). Lørdag står den på høns i asparges og I kan enten komme fyldet i tarteletter, eller I kan spise kogte grøntsager som kartofler, gulerødder, porrer mm. til. Søndag står den på koteletter med græskarfritter, grønkålssalat og fetadip.