Weekenden er allerede i gang, hvilket jo er skønt, og som sædvanlig kommer her lidt inspiration til næste uges aftensmad. Jeg prøver så vidt muligt at sammensætte madplanen med nemme og skønne hverdagsretter, som gerne skulle være for hele familien. Derudover forsøger jeg at ‘genbruge’ både kødudskæringer og grøntsager, så der ikke er for meget madspild. Næste uges madplan består blandt andet af nachos lavet på søde kartofler, fettuccine med kylling og broccoli, blomkålstoast og meget mere. Jeg håber I kan finde lidt inspiration.
MADPLAN UGE 33
Mandag: Boller i karry
Tirsdag: Forloren hare med bagte rodfrugter
Onsdag: Fettuccine med kylling og broccoli
Torsdag: Sweet potato nachos med kylling
Fredag: Fyldte søde kartofler
Lørdag: Paprikagryde
Søndag: Blomkålstoast
Mandag kan I købe en stor portion hakket svinekød, så I kan lave en god dansk klassiker som
boller i karry. Den anden del kan I bruge om tirsdagen til at lave
forloren hare med ovnbagte rodfrugter, rødbedesalat og en nem dressing.
Onsdag kan I købe en stor portion kyllingefileter, så I kan lave
fettuccine med kylling og broccoli. Den resterende del af kyllingefileterne kan I bruge om torsdagen til at lave
sweet potato nachos med kylling og en masse blandet grøntsager. Hvis I samtidig køber et par ekstra søde kartofler om torsdagen, kan I lave
fyldte søde kartofler om fredagen. OG... har I søde kartofler til overs fra om fredagen, kan I lave en kage med dem. Jeg har et par forskellige opskrifter liggende på bloggen;
brownie med sød kartoffel,
brownie toppet med peanutbutter, puffede ris og smeltet chokolade og
brownie med peanutbuttercrunch og chokoladeganache.
Lørdag står den på
paprikagryde, hvor I kan servere almindelige ris, blomkålsris,
kartoffelmos med ærter eller
kartoffel/knoldsellerimos til. Søndag kan I lave
blomkålstoast.