Næste uges madplan ligger nu klar til jer. Den er fyldt med en masse lækre farverige retter, som jeg er sikker på vil falde i god jord hos de fleste. Den består blandt andet af huevos rancheros, som godt nok er en mexikansk ret, man normalt spiser til morgenmad, men jeg synes den fungerer upåklageligt til aftensmad. Derudover består madplanen af spaghetti bolognese, tarteletfyld, som enten kan kommes i tarteletter eller spises med kogte grøntsager, samt mange andre skønne retter. Jeg håber I kan finde lidt inspiration.
MADPLAN UGE 40
Mandag: Fyldt kylling med pesto og smøreost
Tirsdag: Huevos rancheros
Onsdag: Spinatvafler med dilddressing og laks
Torsdag: Mexikansk burger
Fredag: Spaghetti bolognese
Lørdag: Tarteletter
Søndag: Koteletter med grønkålssalat og græskarfritter
Mandag kan I starte med at købe en ekstra stor portion kyllingefileter, så I kan lave fyldt
kylling med pesto og smøreost den ene dag, hvortil I kan servere
hasselback kartofler og
stegt spidskål med parmesanost. Resten kan I bruge om tirsdagen på at lave
huevos rancheros. Til begge retter kan I lave
ciabattabrød og servere til.
Onsdag står den på en nem og lækker gang aftensmad;
spinatvafler med
dilddressing og laks. Torsdag tænker jeg, det kunne være lækkert med en god burger. Enten kan I bage jeres egne
burgerboller, eller I kan købe dem. Burgeren kan I lave lidt mexikansk ved eksempelvis at krydre hakkebøffen med chili, paprika og spidskommen (som i opskrift her på
mexikansk hakket kød). Burgeren kan I derudover fylde med lidt grøntsager, salsa,
syltet rødløg og
avocadocreme. Dertil kan I servere
pommes.
Fredag kan I lave en god klassiker som
spaghetti bolognese, den holder hver gang og de fleste plejer at være ret glade for retten. Vil I have lidt grønt til, kan I prøve denne
spidskålssalat med æble, radiser og dilddressing (genbrug dressingen fra om onsdagen).
Lørdag står den på
høns i asparges og I kan enten komme fyldet i tarteletter, eller I kan spise kogte grøntsager som kartofler, gulerødder, porrer mm. til. Søndag står den på koteletter med græskarfritter,
grønkålssalat og
fetadip.