Banankage med pekannødder

Bananbrød er en sikker vinder. Når jeg indimellem har bananer som er blevet lidt overmodne, så bruger jeg dem altid til at bage bananbrød. Det smager godt og kan laves på ganske kort tid. Derudover kan man smage brødet til som man foretrækker. Ofte kommer jeg chokolade i dejen, men i dette har jeg tilføjet pekannødder og smagt til med kanel og kardemomme - lækker kombination.

BRØD MED BANAN OG NØDDER

Det er faktisk sjældent jeg spiser bananer rå, det gør jeg næste kun, hvis jeg har flere timers træning, hvor jeg skal have noget hurtigt mad, ellers spiser jeg næsten kun rå bananer på min grød/havregryn. MEN jeg elsker at bage med bananer. Det smager fantastisk og man kan lave alt fra bananbrød, bananpandekager, bananmuffins og meget mere. Andre bananopskrifter: Bananbrød med chokolade, rugbrødsbananbrød, bananpandekager, bananbidder, bananbrød med peanutbutter og chokolade, chokolade bananbrød, banancookies og karamelliseret banankage med kokostopping. OPSKRIFT Ingredienser 2 dl kærnemælk 2 bananer 2 æg 140g havregryn 80g hvedemel 40g hakket pekannødder 1 tsk bagepulver 0,5 tsk natron 2 tsk. kanel 1 lille tsk kardemomme Lidt salt   Fremgangsmåde
  1. Kom bananer i en skål og mos dem med en gaffel eller brug en stavblender. Tilføj derefter æg og kærnemælk.
  2. Kom havregryn, hvedemel bagepulver, natron, kanel, kardemomme og salt i skålen og rør eller blend det godt sammen.
  3. Hak pekannødderne og vend dem i dejen. Kom dejen i en brødform på ca. 12x22cm. Bag kagen ved 200 grader i ca. 30 minutter.
  4. Lad kagen køle lidt af, inden I spiser den. I kan spise den, som den er eller I kan smøre et lille lag peanutbutter, nutella eller smør på.