Madplan uge 20

Det er igen blevet weekend og det betyder, at I som sædvanlig skal have den nyeste madplan. Selvom vi allerede nærmer os forårets slutningen og bevæger os mod sommeren, så er vejret først for nyligt begyndt at være mere forårs-agtigt og vi har da også haft nogle sommerdage. Derfor har jeg fyldt madplanen med en god blanding af skønne forårs- og sommerretter. MADPLAN UGE 20 Mandag: Græske kyllingelår med ris og tzatziki Tirsdag: Hønsefrikassé Onsdag: Frikadeller og kold kartoffelsalat Torsdag: Kødboller i peberfrugtsauce Fredag: One pot risret med hvid fisk Lørdag: Grillet hvid fisk med tilbehør Søndag: Halv grillkylling med pommes Køber I mandag en stor portion hele kyllingelår, kan I bruge den ene halvdel til at lave ovnbagte græske kyllingelår med citron samt gule ris og tzatziki. Den anden halvdel kan I bruge om tirsdagen til at lave hønsefrikassé eller kylling i asparges. Onsdag kan I lave klassiske mormor frikadeller og servere kold kartoffelsalat dertil. Ellers kan I lave denne blomkålssalat ala kartoffelsalat i stedet. Torsdag kan I igen bruge hakket kød og lave stegte kødboller i en skøn og cremet peberfrugtsauce. Fredag kan I købe en god portion hvid fisk som mørksej, lange eller torsk. Den ene halvdel kan I bruge om fredage til at lave 'one pot risret' med fisk og grøntsager. Den anden halvdel kan I servere om lørdagen, hvor I kan svøbe bacon eller serranoskinke om fisken og grille den. Dertil kan I servere enten agurkedressing, salse verde, ærtemos eller pesto, bulgursalat og agurkesalat. Søndag kan I parter, eller halver, en hel kylling og stege den i ovnen - halv grillkylling-style - og for at gøre den rigtig 90'er-agtig, kan I servere pommes og hjemmelavet remoulade til.